Rozdali jsme Ceny cestovního ruchu za rok 2023

Rozdali jsme Ceny cestovního ruchu za rok 2023

Publikováno: Pá, 26.04.2024

Tematicky účastníci nakoukli pod pokličku problematice „overtourismu“ a ochrany přírody, vytvářené obsahu nejen na sociální sítě a prohlédli si statistiky návštěvnosti Beskyd za uplynulý rok. V neposlední řadě se posluchači také dozvěděli plány krajské destinační společnosti a vyslechli si know-how místních starostů.

Fórum doplnilo i předání Cen cestovního ruchu, které se v destinaci Beskydy oceňuje již od roku 2014.

V katogorii Nejlepší produkt byli na Cenu CR nominováni:

TuBus (turistický autobus), Celoroční lyžování SKI365, Multifunkční areál Brána Beskyd, Po stopách textilek ve Frýdku-Místku, Exkurze – přednáška o pohance v Pohankovém mlýně Šmajstrla, Přechod Beskyd, Exkurze v Medovém království Marlenka, Lanový park (BoboPark) a Lesní stezka Vyhlídka.

O vítězi Nejlepšího produktu hlasovala odborná porota, která udělila ocenění Turistickému informačnímu centru Frýdek-Místek za projekt Po stopách textilek ve Frýdku-Místku.

V kategorii Nejlepší počin, kterou pravidelně oceňuje Destinační management turistické oblasti Beskydy, vyhrál Skiareál Bílá a jeho nová lanovka Zbojník II, která byla otevřena v prosinci minulého roku.

Poslední dvě kategorie byly oceněny v rámci tzv. Beskydské pivní stezkyNejlahodnější pivo a Nejlepší tradiční pokrm. Ceny posbíral v obou kategoriích Pivovar Ogar z Kunčic pod Ondřejníkem. O výhercích v soutěži Beskydské pivní stezky hlasovala veřejnost, respektive návštěvníci všech zapojených pivovarů. Dvěma vylosovaným hlasujícím také Pivovar Ogar poskytl vouchery na sud piva a občerstvení v jejich restauraci.

Beskydský pivní rok 2024 zahajujeme už zítra, 27. 4. 2024, kdy se opět spouští soutěž o Nejlahodnější pivo a Nejlepší tradiční pokrm. Zapojte se i vy, navštivte lokální pivovary a hlasujte v soutěži.

Zvláštní ocenění získala také informační centra za celoroční spolupráci s destinační společností. Mají nepostradatelnou roli v destinaci, v obcích či městech. Jejich role – podílet se na tvorbě produktové nabídky, je neocenitelná, zvláště tak i při jejich službě občanům a návštěvníkům. Děkujieme!

Události se zúčastnilo celkově více než 90 hostů.

Kompletní program a prezentující si můžete prohlédnout v programu ZDE.