Restaurant Day bude karnevalem chutí

Restaurant Day bude karnevalem chutí

Publikováno: St, 13.08.2014

V neděli 17. srpna se v Kopřivnici uskuteční druhý Restaurant Day! Sousedský festival dobrého jídla, jehož hlavní myšlenkou je umožnit milovníkům gastronomie vytvořit si na jeden den vlastní restauraci a pohostit své známé i kolemjdoucí. Pokud se nechcete sami aktivně zúčastnit v roli kuchtíků, přijďte si alespoň vychutnat kulinářské speciality, případně doprovodné programy, jiných amatérských restauratérů. Jednodenní restaurace se otevřou v 10 hodin v sadu E. Beneše, v případě deště v Lašském muzeu.

Akce neziskového charakteru, jejímž cílem je kromě propagace dobrého jídla také setkávání lidí podobných zájmů, vznikla před lety ve finských Helsinkách a postupně se rozšířila do celého světa. V České republice se uskuteční již popáté, přičemž Kopřivnice se do ní zapojí podruhé: „Premiérový Restaurant Day se konal v květnu a i přes nepřízeň počasí nabídl devět restaurací, v nichž své domácí delikatesy prodával ještě větší počet amatérských kuchařů. Lidé, kteří dorazili do Lašského muzea, mohli ochutnat českou, francouzskou, anglickou, italskou, maďarskou či indickou kuchyni, nebo třeba širokou škálu bezlepkových pokrmů. Nabídka byla nejen pestrá, ale také velmi chutná. O tom svědčí jak pozitivní reakce návštěvníků, tak i skutečnost, že už ve 14 hodin nebylo co jíst,“ zhodnotila první kopřivnickou akci tohoto druhu jedna z účastnic Štepánka Vontrobová.

Zapojit se do Restaurant Day může doslova kdokoliv, ať už připraví bábovku podle babiččina receptu, jednodušší jednohubky nebo složitější speciality z různých koutů světa. Fantazii jednodenních kuchařů se meze nekladou. Jestliže si netroufáte zapojit se jako hostinský, přijďte jako host, ochutnejte připravené dobroty, získejte nové recepty a nechejte se inspirovat pro příště. Rozhodně si však nenechejte druhý kopřivnický Restaurant Day ujít! Bližší informace naleznete na http://www.restaurantday.g6.cz/.

Zdroj: Ing. Mgr. Lucie Petříčková, Město Kopřivnice