Při frenštátských Gulášových slavnostech se představí deset soutěžních týmů

Při frenštátských Gulášových slavnostech se představí deset soutěžních týmů

Publikováno: Pá, 25.07.2014

Deset soutěžících týmů se přihlásilo do třiadvacátého ročníku Gulášových slavností, které se konají již tuto sobotu 26. července v autokempu ve Frenštátě pod Radhoštěm.

„V letošním roce se představí nejen místní kuchaři, ale také hosté z Ostravy, Horní Bečvy, Holešova, Bystřice pod Hostýnem, Opavy a Holešova. Kromě jednoho nováčka jde o zkušené účastníky,“ uvedla Lenka Borovičková Krestová, dramaturgyně Domu kultury Frenštát pod Radhoštěm.

Návštěvníci se mohou těšit například na hovězí guláš mladých odborníků, jelení specialitu zbojníka Ondráše, pirátský nebo pikantní guláš z vepřových kolen apod.

Výsledky soutěžního snažení ohodnotí pětičlenná porota, složená ze tří odborníků a dvou zástupců laické veřejnosti. Kdo do autokempu zavítá po 14. hodině, jednotlivé druhy gulášů může i ochutnat. V bohatém menu se objeví také různé voňavé grilované speciality, míchané nápoje a vychlazené pivo.

Na celý den organizátoři z frenštátského Domu kultury připravili bohatý doprovodný program, ve kterém nechybí folkový budíček, vystoupení hudebních uskupení Alfa Orchestra, Public Relations, R.U.M., Whitesnake Tribute Band. Ve 20 hodin kulturní program vyvrcholí koncertem revivalové skupiny Kat-a-pult.

Zdroj: www.novinky.cz