Premiérový ročník akce Frýdek-Místek na kole je úspěšně za námi!

Premiérový ročník akce Frýdek-Místek na kole je úspěšně za námi!

Publikováno: Út, 27.05.2014

Skvělá zábava, nabitý doprovodný program, nespočet soutěží, exhibic, závody, vyjížďky… Tak souhrnně vypadal 1. ročník akce Frýdek-Místek na kole, který se konal na březích přehrady Olešná v sobotu 24. května 2014. Cílem akce bylo podpořit zdravý životní styl v našem městě a pomyslně se připravit na cyklistickou sezónu ve Frýdku-Místku a Beskydech.

Program pamatoval na rodiče s dětmi, závodníky, cyklistické nadšence, turisty i ty, co si chtěli na březích přehrady Olešná jen odpočinout. Pořadatelé připravili 3 cyklotrasy se soutěžně sportovními disciplínami pro všechny věkové kategorie i handicapované, ke kterým se zaregistrovalo celkově 152 účastníků. Jedna z tras byla připravena jako adrenalinová, kdy se cyklističtí nadšenci vydali až k palkovické sjezdovce, kde se zúčastnili soutěže ve výjezdu na palkovickou sjezdovku a jehož absolutní vítěz získal tandemový let na motorovém paraglidu, který věnovala tiskárna Kleinwächter.

Kolem přehrady Olešná byly připravené soutěžní stanoviště, kde si mohli všichni cyklisté otestovat své znalosti ze silničního provozu, poskytování první pomoci, naučili se základnímu servisu svého kola a také poznali sportovní svět handicapovaných spoluobčanů.

V průběhu celého dne mohli návštěvníci testovat kola ve všech možných podobách – sjezdová kola, tandemová retrokola, elektrokola, lehokola, lehotříkolky, zapůjčit si koloběžky, segwaye a spoustu dalšího. O preventivní přednášky se postarala Policie ČR a Městská policie Frýdek-Místek, adrenalinovou show na kolech předvedli nadšenci z Wheel klub Karviná, besedovat jste mohli s Martinem Stillerem o jeho Cyklocestování nebo se mohli seznámit s vybavením pro handicapované.

Frýdek-Místek na kole pamatoval také na charitativní projekty. Lidé mohli s sebou přivézt staré kolo a věnovat ho obecně prospěšné společnosti Kola pro Afriku.

Před ukončením akce se uskutečnil křest nové cyklomapy, kterou vydalo sdružení Region Beskydy ve spolupráci s členskými obcemi a Beskydským informačním centrem Frýdek-Místek, p.o. Cyklomapa popisuje celé území Regionu Beskydy se zaměřením na cyklostezku č. 59 Ostrava – Bílá. Mapa bude k dostání v turistických informačních centrech v rámci celého území Regionu Beskydy.

V průběhu celého dne bylo zajištěno občerstvení, ochutnávky, ukázky výrobků spojených se zdravým životním stylem či cyklistického oblečení a vybavení. Celý den ukončil koncert kapely R.U.M. s českými a slovenskými hity.

1. ročník akce Frýdek-Místek na kole se tedy vydařil. Těšíme se proto na vás opět v příštím roce! „Lajkněte“ si také Facebook Beskydského informačního centra Frýdek-Místek p. o., kde naleznete fotky z akce!

Akci uspořádalo Beskydské informační centrum Frýdek-Místek, p.o. za finanční podpory statutárního města Frýdek-Místek, významnou pomocí Technických služeb a.s. , Frýdecké skládky a.s. a dalších partnerů. Akce se konala pod záštitou primátora statutárního města Frýdek-Místek Mgr. Michala Pobuckého, Dis.