Přehlídka ledových soch na Pustevnách byla prodloužena, zájem je rekordní

Přehlídka ledových soch na Pustevnách byla prodloužena, zájem je rekordní

Publikováno: St, 21.01.2015

Že jsou Pustevny oblíbeným výletním cílem, potvrdil i uplynulý víkend. Ledové sochy přilákaly na horské sedlo tisíce lidí. Pro velký zájem se pořadatelé rozhodli galerii ledových soch, které jsou k vidění zcela zdarma, prodloužit.

„První víkend akce nás bohužel zklamalo počasí, které kvůli dešti, oblevě a silnému větru pokazilo všechny naše plány. Jsme proto velmi rádi, že se další víkend podobný scénář neopakoval a sochy mohli lidé obdivovat bez problémů v celé jejich kráse,“ řekl Jakub Hanák z Radia Čas, který má Ledové sochy na Pustevnách na starost.

Organizátoři úspěšně vzdorují i nezvykle teplému lednovému počasí. Ledové sochy, které ztvárňují pohádkové bytosti, přemístili do ledové galerie ve stanu, který zajišťuje stabilnější mikroklima. Sochy navíc dostaly zcela nový a originální nádech díky barevnému nasvícení.

Pro obrovský zájem veřejnosti se pořadatelé rozhodli galerii prodloužit a zpřístupnit ji i v tomto týdnu. Ve všedních dnech mohou lidé galerii navštívit od 9:00 do 15:30 hodin a o víkendu 24. a 25. ledna navíc nebude opět chybět doprovodný program Radia Čas se spoustou her a soutěží. K dispozici budou i vojenská vozidla Hagglunds.

Lanovka bude jezdit nepřetržitě. „O uplynulém víkendu dokonce přepravila rekordní počet cestujících,“ dodal Hanák. Posílena bude opět i autobusová doprava.

Zdroj: www.novinky.cz