Poslední prázdninový víkend je před námi

Poslední prázdninový víkend je před námi

Publikováno: Pá, 29.08.2014

Oživlé prohlídky na hradě Hukvaldy

Tento víkend obživne historie na hradě Hukvaldy. V sobotu i neděli v časech 11:00, 13:00, 15:00 a 16:30 hodin zde budou probíhat kostýmované prohlídky hradu s průvodcem. Na vlastní kůži tak poznáte osoby, které se vážou k historii hradu a dozvíte se spoustu zajímavých věcí.

Včelařský den v Muzeu Fojtství

Tak to tu ještě nebylo! V sobotu se v areálu Muzea Fojtství koná první Včelařský den. Po celý den vás čeká dobrá zábava, skvělá muzika a samozřejmě medové speciality. Budete si moci koupit med nebo jiné včelí produkty, posedět si v medové kavárně nebo si nazdobit perníčky. Nouze nebude ani o hudbu a taneční vystoupení. Představí se vám dětská kapela OGABA, brněnské BUST-ART, rockový SUNAR, tanečníci ze ZUŠ Kopřivnice a diskotéku pro děti odehraje DJ Stoupa.

Víkendové sportování

O sportovní aktivity nebude o víkendu nouze. Zajímavým počinem bude jistě V. ročník Větřkovického triatlonu, který se koná v neděli. Nezávodní X-terra triatlon sestává z plavání, jízdy na kole a běhu. Zúčastnit se mohou muži, ženy i štafety. Prezentace závodníků je od 8:15 do 9:45 hodin na hrázi Větřkovické přehrady v Lubině, samotný start je naplánován na 10. hodinu.

V sobotu můžete vyrazit poznávat krásy Příbora. Ve 14:00 hodin mají na Nádraží ČD v Příbore sraz všichni ti, kteří mají zájem zůčastnit se Vycházky kolem Příbora. Procházka je spojená s opekáním špekáčků při kytaře na rybářské chatě u boroveckých rybníků.

Příznivci tenisu jsou zváni na Turnaj neregistrovaných v tenise, který pořádá PV OS KOVO Tatra, a. s. Na tenisových kurtech v Kopřivnici můžete změřit síly v pátek od 15:00 hodin v soutěži mužů nebo v sobotu od 9:00 hodin ve čtyřhrách. Prezentace závodníků bude probíhat na místě vždy hodinu před startem.

Loučení s prázdninami

V sobotu se hned několika hudebními akcemi rozloučíme s prázdninami a nejspíše i s létem. Teploty nemilosrdně klesají, ale i tak si doufám užijete nabízené akce. Tak například v Příboře můžete zavítat na Letní odpoledne v restauraci Mexiko. Těšit se můžete na guláš, občerstvení, hudbu i tombolu. První porce guláše bude navařena již ve 13:00 hodin!

To ve Štramberku se v sobotu koná hudební večer s živou hudbou Mbunda Afrika a grilováním. Akce začíná ve 20:00 hodin na terase Spa Hotelu Štramberk.

A pozadu nezůstávají ani Hukvaldy. Na výletišti za bývalým kulturním domem v Rychalticích se v sobotu od 18:00 hodin koná 2. letní večer SDH Rychaltice. K tanci a poslechu zahraje skupina Rebel a ochuzeni nebudete ani o pořádné občerstvení - připraveny budou klobásy i guláš. Vstupné dobrovolné! 

Zdroj: www.lasska-brana.cz