Pomozte handicapovaným cyklistům

Pomozte handicapovaným cyklistům

Publikováno: Út, 12.08.2014

Od středy 13. srpna do pátku 15. srpna na několika místech v Moravskoslezském kraji budete mít příležitost pomoci handicapovaným a to za účastí místních osobností. Speciální Birell brána bude stát ve středu 13. srpna v Komenského sadech Ostravě, ve čtvrtek 14. srpna na cyklostezce směrem na Bohumín u soutoku Ostravice a Odry a v pátek 15. srpna zavítá také do turistické oblasti Beskydy-Valašsko, konkrétně bude stát u Paskova, na cyklostezce směrem na Frýdek - Místek. Od 11 do 19 hodin na každém z těchto míst bude moci kdokoliv projet na kole speciální bránou.

Za každého cyklistu, který projede bránou, věnuje Birell 5 Kč na pomoc handicapovaným lidem, kteří se chtějí vrátit na kolo. Patronem projektu je cyklistická legenda, zlatý paralympionik Jiří Ježek.

„Rád bych pozval všechny, aby strávili volný čas na kole a zároveň touto aktivitou pomohli potřebným. Rád bych poděkoval Birellu, že tento projekt podpořil a pomůže lidem, kteří milují cyklistiku, ale nemohou se jí věnovat. Pojďme společně vyjezdit co nejvyšší částku a vrátit je zpět do sedla,“ vyzývá paralympijský vítěz Jiří Ježek.

Každý průjezd bránou má hodnotu 5 Kč. Brána bude po celé léto putovat po cyklostezkách v ČR. Celkovou vyježděnou částku věnuje Birell na nákup cyklistického vybavení, například handbiku, pro handicapované osoby. Bližší informace jsou uvedeny na www.birelljizda.cz.