Podzimní sérii Dnů s průvodcem odstartuje letošní průvodcovská novinka!

Podzimní sérii Dnů s průvodcem odstartuje letošní průvodcovská novinka!

Publikováno: Pá, 29.08.2014

K jaru a podzimu ve Frýdku-Místku patří již tradičně Dny s průvodcem, které pořádá pravidelně Beskydské informační centrum Frýdek-Místek. Letošní podzimní sérii otevře novinka, kterou jsme představili poprvé na jaře.
Hned při první prohlídce sklidila novinková akce Nádherné stopy historie aneb poznej více erby, busty a sochy našeho města velký úspěch. Pokud jste ji tedy nestihli, máte možnost hned v sobotu 13. září 2014. Sraz bude před frýdeckým zámkem v 10.00 hodin. S průvodcem se odtud vydáme za sochami a erby, které se nacházejí ve městě. Mnohé ze soch se již nenacházejí na svém původním místě, návštěvníci se tak dozví, kde dříve stály, o jakého světce se jedná, kdy přibližně byla socha zhotovena a mnohé další zajímavé informace. Prohlídka se koná zdarma.
Pokud nejste milovníky historie, ale spíše turistiky, můžete se ve stejný den, tj. 13. září 2014, vydat na Lysou horu. Na tomto letošním posledním komentovaném výstupu pod názvem Lysohorská nej… aneb co jste ještě nevěděli se sejdeme tradičně na parkovišti u lanového centra Opičárna v 8.30 hodin. Na tento výstup je nutné se předem objednat na tel. čísle 603 264 058, cena za výstup činí 50,-Kč/ osoba.
V září a v říjnu budou připraveny také komentované prohlídky historických částí měst Frýdku a Místku, konkrétně v těchto termínech:
20. září 2014 – ke kostelu sv. Jošta přes ulici Těšínskou
sraz u kašny sv. Floriána na Zámeckém náměstí ve Frýdku v 10.30 hod.
20. září 2014 – ke kostelu Všech svatých přes Sady Bedřicha Smetany
sraz u Mariánského sloupu na náměstí Svobody v Místku ve 13.00 hod.
18. října 2014 - k bazilice minor pře ulici Hlubokou
sraz u kašny sv. Floriána na Zámeckém náměstí ve Frýdku v 10.30 hod.
18. října 2014 – ke kostelu sv. Jana a Pavla a kolem Hlavní třídy
sraz u Mariánského sloupu na náměstí Svobody v Místku ve 13.00 hod.
Tyto prohlídky se konají také zdarma.
Druhou letošní jarní novinkou byl „minikurz“ fotografování s fotografem Davidem Volným a s názvem Frýdek-Místek objektivem aneb foťte jinak, foťte lépe nebo Beskydy objektivem aneb foťte jinak, foťte lépe. I na podzim se můžete ve fotografování zdokonalit, naučit se základy kompozice či práci se světlem. A kdy? V sobotu 4. října 2014 se setkáme u Obecního úřadu v Malenovicích v 9.00 hodin a budeme se učit fotografovat Beskydy. O týden později, 11. října 2014, pak město Frýdek-Místek. Zde se sejdeme před Beskydským informačním centrem na Zámeckém náměstí ve Frýdku také v 9.00 hodin. Účast na tomto kurzu je nutné předem uhradit vstupné 200,-Kč na pobočkách Beskydského informačního centra ve Frýdlantu n.O. na ulici Hlavní nebo v Místku na náměstí Svobody 6.
Všechny akce v případně velmi nepříznivého počasí nekonají. Sledujte proto webové stránky Beskydského informačního centra Frýdek-Místek www.beskydy.com.