Podzim bude opět ve znamení Dnů s průvodcem

Podzim bude opět ve znamení Dnů s průvodcem

Publikováno: Út, 10.09.2013

K jaru i podzimu ve Frýdku-Místku již tradičně patří Dny s průvodcem. A také letos na podzim se na ně můžete těšit!

První ze série Dnů s průvodcem odstartuje v sobotu 21. září 2013 na Zámeckém náměstí u kašny sv. Floriána ve Frýdku. S průvodcem zavítáme přes nádvoří frýdeckého zámku a ulici Hlubokou k bazilice minor. Na závěr se podíváme ke kostelu sv. Jana Křtitele. V dalším termínu, a to 12. října 2013, se vydáme z frýdeckého náměstí přes ulici Radniční, Těšínskou, třídu T.G.Masaryka až ke kostelu sv. Jošta.

Místeckou historickou část čekají také dva okruhy. Opět v sobotu 28. září 2013 se setkáme na náměstí Svobody u Mariánského sloupu a projdeme přes Malé náměstí, Smetanovy sady, hřiště pod Sokolíkem, budovy knihovny a Policie, Palackého ulici až ke kostelu Všech svatých. 19. října 2013 si projdeme již známý okruh a začneme na náměstí Svobody, zastavíme se u kostela sv. Jakuba Většího, Staré pošty, památníku 8.pěšího pluku, sladovny, bývalé městské radnice a spořitelny a kostela sv.Jana a Pavla.

Trasy nejsou fyzicky náročné, jsou vhodné pro všechny věkové kategorie včetně dětí a seniorů. Začátek všech Dnů s průvodcem je vždy v 10.30 a 13.00 hodin. Akce jsou pořádány zdarma. V případě velmi nepříznivého počasí se akce nekonají.

Aktuální informace o konaných Dnech s průvodcem naleznete na webových stránkách Beskydského informačního centra Frýdek-Místek www.beskydy.com.