Objevujte krásné Beskydy

Objevujte krásné Beskydy Objevujte krásné Beskydy Objevujte krásné Beskydy

Publikováno: Pá, 01.07.2022

Letní prázdniny v Beskydech vám přináší fantastické zážitky. Opět je připravená soutěž pro děti Za pokladem zbojníka Ondráše. Kdo zvládne podmínky soutěže, které najdete na kartičkách v infocentrech Beskyd nebo na www.ondras.beskydyportal.cz, pak vás čekají krásné výhry v podobě drobných odměn nebo se můžete zúčastnit slosování o hlavní ceny, rodinné vstupenky (2+2) na oblíbená místa Beskyd.

Soutěž pro děti se zbojníkem Ondrášem, v letošním roce v trošku jiném kabátě, odstartovala a bude probíhat po celou sezónu prázdnin.

 

K létu neodmyslitelně patří cykloturistika. Beskydy mají připraveny cyklotrasy, vedoucí nádhernou krajinou s možnostmi poznat zajímavosti této výjimečné oblasti. Trasy, celkem 15 v celkové délce 268 kilometrů, jsou vybrány tak, aby byly zajímavé pro rodiny s dětmi. Každá trasa má svůj QR kód a při stažení do mobilu Vás mapy.cz budou navigovat od startu až po cíl. Zároveň jsme u každé trasy doporučili zajímavá místa na trase a také možnosti občerstvení. Více na www.beskydyportal.cz/cz/cyklovylety-pro-rodiny-s-detmi. Díky půjčovnám elektrokol a husté síti nabíjecích stanic se můžete dostat i výš či dál, bez měsíců příprav. Už je na vás, jak si cykloturistiku v Beskydech užijete. Svá auta zkuste nechat u svých ubytovatelů a vyhledejte možnost vyrazit na své výlety připravenými cyklobusy. Jízdní řády prozkoumejte na www.beskydyportal.cz/cz/cyklobusy.  

 

Po loňském roce se i letos rozjede v Beskydech TuBus. Pod heslem „Tu nemusíš autem, tu jezdí TuBus“ se od 2.7. do 25. 9.  o víkendech a svátcích svezete na trase Ostravice – Staré Hamry – Gruň tentokrát zdarma! 

Turistický autobus s kapacitou 24 míst a místem pro 1 kočárek bude po celý den brázdit tuto oblast Beskyd v nepravidelných časech. Můžete tak dojet veřejnou dopravou až na ta nejexponovanější místa, kde běžně nezaparkujete. Trasu si pak můžete pěšky užít bez nutnosti vracet se do výchozího místa a k návratu využijete další zastávku třeba na druhé straně kopce. A pak se TuBusem nechat zavézt zpátky, nebo k nejbližšímu nádraží. TuBus vám tak umožní poznat větší část Beskyd, aniž byste si dělali starosti s parkováním a zatěžovali tak krásnou Beskydskou přírodu. Více informací a nápadů najdete na www.TuBusBeskydy.cz.

 

Ve Frýdlantu nad Ostravicí bylo otevřeno nové workoutové hřiště Brána Beskyd, kde si můžete spestřit chvíle čekání na vlak či si jen tak odpočinout s dětmi po výletě. Kavárna Libuška vám k tomu přispěje výborným občerstvením.