Objevujte další zajímavá místa v Beskydech

Objevujte další zajímavá místa v Beskydech

Publikováno: Út, 13.04.2021

Vydáte-li se do malebného Štramberku, městečka pod Beskydami, na dolním nádvoří hradu Štramberk je k vidění výstava fotografií, které přiblíží malebné Beskydy očima návštěvníků. Výstava bude k vidění do 25. 4. 2021. Nezapomeňte svým blízkým dovézt štramberskou pochoutku. Jaká to je? No přece štramberské uši, jejichž vůně vás provází celým městečkem.

Máte-li chuť vydat se na túru ve svěžím jarním vzduchu, pak doporučujeme mírně náročnou trasu z Frýdlantu nad Ostravicí do Čeladné. Na vrcholu Ondřejníku pohlédnete na ještě zasněženou Lysou horu, další vaše kroky povedou přes Opálenou s nejlepšími borůvkovými knedlíky. Ty si dejte za odměnu, litovat nebudete.

Milovníkům zatáček a adrenalinu doporučíme v Čeladné novou bobovou dráhu BOBOFFKA, která v dubnu fičí každý den.

Mimochodem, k Boboffce se dostanete z Čeladné i „Po medvědích tlapkách“, konkrétně zelené zaječí. Po stezkách medvědích tlapek, které dají celkem 100 km,  se můžete vydat se šesti zvířátky a objevovat nepoznaná místa, včetně nádherných výhledů na beskydské kopce. 

A náš další TIP ze známého turistického centra Ostravice 12 km nebo překrásné Borové v Malenovicích 11 km je tady. Na trase jsou otevřená občerstvovací okna, takže můžete ochutnat připravené místní speciality.

Dalších 10 doporučených tipů na trasy různých náročností v Beskydech, s délkou 5-20 km. Pokud si nejste jistí, kde zaparkovat, máme pro vás přehled možných parkovacích míst.

Ať už víkend budete trávit s přáteli, s rodinou, nebo ve dvojici, užijte si ho fantasticky.