Nově v provozu další místo nabíjení elektrokol v Beskydech

Nově v provozu další místo nabíjení elektrokol v Beskydech

Publikováno: Pá, 28.06.2019

Kopřivnické informační centrum před začátkem letních prázdnin spouští novou službu pro cykloturisty jezdící na elektrokolech. U stojanů v blízkosti vchodů do IC byla nainstalována nabíjecí stanice. Najednou se zde budou moci nabít až 4 kola.

Pokud má cyklista svůj kabel s sebou, může ho zapojit do stanice. Pokud ne, může si jej půjčit oproti vratné záloze u pracovníků informačního centra. K dispozici jsou v tuto chvíli čtyři druhy nejběžnějších nabíjecích kabelů. Jelikož koncovky kabelů nejsou sjednoceny, je těžké pokrýt veškerý sortiment, který dnes na trhu elektrokol je, ale pokud bude větší poptávka po některém typu kabelu, IC jej dokoupí.

Technické parametry - výstup: 4x XLR-F se zámkem, DC 3A / 42V

Nabíjecí stanice byla pořízena z dotace pro Turistická informační centra, kterou poskytuje Moravskoslezský kraj pro podporu IC v regionu. Služba je pro cykloturisty zdarma. 

„Jsme si vědomi, že nabíjecí stanice by se hodila spíše k nějakému restauračnímu zařízení se zahrádkou, protože úplné nabití vybité baterie trvá více než dvě hodiny. Ovšem zvolené místo s ohledem na instalaci a správu se v tuto chvíli jevilo jako nejvhodnější,“ komentuje vedoucí kopřivnického IC Lukáš Filip. Dle něj by měla stanice spíše sloužit jako pomoc v nouzi, kdy cyklista bude rád hlavně za to, že si kolo bude moci vůbec dobít. A věří, že v blízké budoucnosti se ve spolupráci s městem a místními podnikateli podaří najít další a mnohem příjemnější místo pro dobíjení kol cykloturistů.

Zdroj: FB Lašské brány Beskyd

Náš tip: Seznam dalších elektronabíjecích stanic pro vaši bezstarostnou jízdu v Beskydech najdete zde