Nechejte se zasvětit do tajů focení přírody

Nechejte se zasvětit do tajů focení přírody

Publikováno: St, 04.05.2016

V sobotu 7. května se bude v Malenovicích od 9 do 14 hodin konat fototoulka s názvem Beskydy objektivem aneb Foťte jinak, foťte lépe, kterou připravilo Beskydské informační centrum Frýdek-Místek, p. o.

Už třetí ročník akce je ideální příležitostí pro všechny, kteří touží svým fotoaparátem co nejlépe zachytit nádhernou přírodu Beskyd a ještě přitom dostat užitečné rady od zkušeného fotografa. „Začínající i zkušenější fotografy zasvětí do všech tajů focení fotograf Michal Šofer, pod jehož vedením budou zaznamenávat jak nejrůznější detaily okolní přírody nebo panoramata Lysé hory a Ondřejníku, tak místní architekturu například v podobě kostelíku,” přibližuje celou akci Dagmar Janovská z Beskydského informačního centra Frýdek-Místek s tím, že sraz bude u malenovického Centra volného času U Rosničky. „Pokud se budou chtít naučit fotit jinak a lépe i malí fotografové, rádi je uvítáme, jen je třeba, aby přišli v doprovodu rodičů,” doplňuje poslední podrobnosti Dagmar Janovská s tím, že každý účastník se musí objednat a zaplatit dvousetkorunové vstupné.

V květnu připravilo Beskydské informační centrum rovnou fototoulky dvě, přičemž ta druhá, která se bude konat ve středu 25. května, bude obohacena o zajímavou novinku – focení západu slunce. Proto se uskuteční v termínu od 16 do 20 hodin.

Zájemci o zdokonalení ve focení se mohou na oba netradiční kurzy hlásit na pobočkách Beskydského informačního centra v Místku na náměstí Svobody nebo ve Frýdlantu nad Ostravicí v ulici Hlavní. Posledním termínem přihlášení na sobotní fototoulku je čtvrtek 5. května do 12 hodin. Akce může být zrušena v případě velmi nepříznivého počasí.