Návštěvnost Beskyd roste díky spolupráci nás všech

Návštěvnost Beskyd roste díky spolupráci nás všech

Publikováno: Út, 23.08.2022

Všichni jsme po ústupu coronavirové pandemie měli určité obavy, jak se bude vyvíjet zájem cestovat do Beskyd, zda nepřeváží zájem lidí cestovat do zahraničí, nebo zda finanční situace po krizi vůbec dovolí v takové míře lidem cestovat.

Průběžné výsledky ukazují, že Beskydy se těší stále rostoucí oblibě a že návštěvnost v roce 2022 je mírně vyšší než ve srovnatelném období před coronavirovou krizí. Např. v měsících duben–červen 2022 se v hromadných ubytovacích zařízeních ubytovalo o 7,5% více hostů v porovnání se s tejným obdobím roku 2019!

Výsledky návštěvnosti webového portálu www.beskydyportal.cz, který je hlavním propagačním nástrojem turistické oblasti Beskydy a také počet vydaných návštěvnických karet BESKYDY VALAŠSKO CARD nás naplňují optimismem v tom, že se tento stoupající trend počtu ubytovaných udrží. Například od 1. 1. 2022 do 20. 08. 2022 bylo vydáno o 25% BESKYDY VALAŠSKO CARD více ve srovnání se stejným obdobím r. 2019!

Tyto pozitivní údaje jsou výsledkem spolupráce nás všech (podnikatelů, obcí
a měst, informačních center, destinačního managementu) na propagaci TO Beskydy, výsledkem vytváření nových společných oblastních produktů cestovního ruchu jako jsou Beskydská pivní stezka, Beskydy pěšky, Beskydy na kole, Ondrášův poklad, lokálních produktů jako jsou Medvědí tlapky, Lašský poklad, Radegastovy Beskydy a mnoha dalších. Ukazuje to analýza výsledků Beskyd v porovnání s ostatními turistickými oblastmi podobného typu, jako jsou Jeseníky, Těšínské Slezsko, Krkonoše, Šumava apod. Například Jeseníky – Východ zaznamenaly ve 2.čtvrtletí 2022 pokles návštěvníků o 7,1 % oproti 2. čtvrtletí roku 2019.

Tyto výsledky nás, a věříme že i Vás, nesmírně těší a dodávají nám energii do dalšího obtížného podzimního a zimního období, které nás čeká. Jsme přesvědčeni, že společným úsilím toto období překonáme a že návštěvníci budou do Beskyd jezdit stále ve větší míře!