Muzeum Beskyd zve na předvánoční akce

Muzeum Beskyd zve na předvánoční akce

Publikováno: Po, 09.11.2015

Muzeum Beskyd Frýdek-Místek rozhodně pro návštěvníky nezavře brány frýdeckého zámku, už od 19. listopadu se mohou těšit na novou výstavu Panenky sběratelky Pavly Dobíškové, která bude ozdobou výstavních síní až do ledna 2016, a tak ji budou moci navštívit všechny holčičky. Hned v sobotu 28. listopadu vás čeká doprovodná akce k výstavě „Setkání s panenkami“.

V pátek 4. prosince 2015  proběhne v Zámecké kapli Sv. Barbory poutní mše, která se koná pouze jednou do roka.

V neděli 6. prosince 2015 bude na nádvořích frýdeckého zámku veselo. Svou výheň přiveze kovář, ukážeme si drátkování, paličkování, výrobky z ovčích kůží nebo ozdoby vyřezávané lupínkovou pilkou a do toho nám bude tančit i zpívat soubor lidových písní a tanců Ondřejnica. Dětem nadílku přinese Mikuláš až do Rytířského sálu.

Ještě před Vánocemi se stihnou zahájit další výstavy Ptáci na krmítkách od 11. prosince 2015 a Ve světle baroka od 18. prosince 2015. Vánočně bude nazdobena i stálá expozice Zámecký okruh.

Muzeum bude otevřeno  pro veřejnost znovu po Vánocích na Svatoštěpánské odpoledne, kdy bude od 15.00 hodin hrát Viento Marero Duo, Michaela Kuřavová a Jiří Meca.

A jaká bude první výstava nového roku? Ve čtvrtek 5. února 2016 „Přijďte na zabíjačku“ nebo „Něco sladkého“.

Zdroj: www.muzeumbeskyd.com