Milovníci cyklistiky si dají sraz na Olešné

Milovníci cyklistiky si dají sraz na Olešné

Publikováno: St, 07.05.2014

Na hrázi přehrady Olešná si v sobotu 17. května dají dostaveníčko milovníci cyklistiky z řad dětí i dospělých. Čeká na ně den plný sportu, zábavy i naučných aktivit s názvem Frýdek-Místek na kole.

Vše odstartuje v deset hodin u místní rybárny. Projížďka není nikterak věkově omezená a se zvláštní trasou je pamatováno i na handicapované spoluobčany.

„Vítáni jsou cyklisté napříč všemi generacemi. Mohou si přitom vybrat ze dvou různě dlouhých tratí. Trasa pro děti měří 250 metrů, zkušení bikeři zdolají 4,5 a opravdoví borci dokonce šestnáct kilometrů,“ uvedla Monika Konvičná, ředitelka Beskydského informačního centra ve Frýdku-Místku, které akci pořádá spolu s dalšími organizacemi a subjekty.

Dohromady vytvořili originální program, v němž si zájemci mohou vyzkoušet jízdu na koloběžkách, segwayích a elektrokolech nebo otestovat resuscitaci na fantomu, jízdu zručnosti či řešení zapeklitých dopravních situací. Ty, kteří se chtějí bavit až do večera, potěší české a slovenské hity hudební kapely R.U.M. Organizátoři si pro případ nepříznivého počasí vyhradili náhradní termín na sobotu 24. května.

Prohlídka města s odborným výkladem

Na jarní měsíce Beskydské informační centrum (BIC) připravilo bohatou nabídku atraktivit.

„Mezi turisty ve Frýdku-Místku jsou například velmi oblíbené komentované prohlídky města s průvodcem. Již v sobotu 10. května vyrážíme obdivovat krásy Frýdku a na sobotu 14. června připravujeme procházky za zajímavostmi místecké části,“ uvedla Monika Konvičná.

Letošní novinkou jsou také prohlídky spojené s kurzem fotografování ve dnech 31. května a 7. června. Účastníci si přitom mohou vybrat, zda chtějí objektivem zachytit krásy přírody či historické památky města.

Autobusem na Lysou horu

V letošním roce BIC spojilo své síly také s místním autodopravcem, který dvakrát týdně provozuje vyjížďky na Lysou horu, přičemž páteční jízdu BIC okomentuje odborným výkladem.

„Snažíme se místním obyvatelům i návštěvníkům Frýdku-Místku a Beskyd poskytnout co nejlepší servis. Pravidelně aktualizujeme webové stránky, nabízíme suvenýry, vytváříme tištěné propagační materiály a prodáváme vstupenky na kulturní vystoupení. Prezentujeme také nabídku cestovního ruchu města Frýdek-Místek a regionu Beskydy nejen na významných výstavách a veletrzích cestovního ruchu, ale také na malých regionálních setkáních,“ doplnila Monika Konvičná.

Zdroj: novinky.cz