Město ovládne jazz

Město ovládne jazz

Publikováno: Út, 22.07.2014

Statutární město Frýdek-Místek připravilo prostřednictvím KulturyFM oblíbený festival Jazz ve městě. Zahájen bude v pátek 25. července ve 20 hodin na nádvoří frýdeckého zámku.

Program bude pokračovat i v sobotu, dopoledne bude znít jazz u vlakového nádraží a v podvečer se program přesune do místních klubů Stolárna a Pavlač a do Hudební hospůdky U Arnošta.

„Oblíbený festival Jazz ve městě nabídne spojení výjimečných hudebníků. V pátek vystoupí na frýdeckém zámku 18 špičkových instrumentalistů z B-Side Bandu s hosty Janem Smigmatorem a Terezou Černochovou. V sobotu budeme pokračovat street koncertem u vlakového nádraží, kde se od 9 do 11 hodin představí trio Emil Ferenc, Luboš Beňa a Petr „Bonzo" Radványi. V podvečer se program přesune do místních podniků. V Klubu Stolárna si návštěvníci budou moci od 19 hodin vychutnat vystoupení dvou špičkových kytaristů Luboše Andršta a Lubomíra Brabce. Hudební hospůdka U Arnošta bude hostit skupinu Voila, ale také saxofonistu Ondřej Štveráček, který vystoupí spolu s Tomášem Barošem hrajícím na kontrabas a bubeníkem Marianem Ševčíkem. Festival ukončíme ve frýdeckém klubu Pavlač, a to projektem kytaristy Radima Přidala z frýdeckomístecké kapely Behind the Door, který dal dohromady kvartet složený z nejtalentovanějších mladých jazzmenů z Ostravy a okolí," přiblížila program festivalu Kamila Přibylová z KulturyFM.

Vstupenky na festival jsou v prodeji ve všech pobočkách Beskydského informačního centra nebo on-line na stránkách www.kulturafm.cz. V případě volné kapacity budou vstupenky k dispozici také v místě konání jednotlivých koncertů.

Permanentka na oba dny za 180 korun.

Vstup v pátek na frýdecký zámek za 150 korun.

Vstup v sobotu do Klubu Stolárna a do Hudební hospůdky U Arnošta za 80 korun.

Vstup na afterparty na Pavlači zdarma!

Jazz ve městě je oblíbenou akcí Beskydského Veseléta, které nabízí v různých částech města až do konce srpna bohatý a pestrý program pro všechny věkové generace. Beskydské Veseléto pořádá statutární město Frýdek-Místek prostřednictvím KulturyFM.

Program:

Pátek 25. 7.

20.00 - nádvoří frýdeckého zámku - B-SIDE BAND s hosty Janem Smigmatorem a Terezou Černochovou

Sobota 26. 7.

9.00 – 11.00 - vlakové nádraží Frýdek - Trio Emil Ferenc & Luboš Beňa & Petr „Bonzo" Radványi

19.00 - Klub Stolárna - Luboš Andršt & Lubomír Brabec

20:00 - Hudební hospůdka U Arnošta - VOILA!

21.30 – Hudební hospůdka U Arnošta - Ondřej Štveráček Trio

22:30 – Pavlač – afterparty - Fairplay & jam session

Zdroj: Jana Matějíková, Magistrát města Frýdek-Místek