Medvědí tlapky patří mezi nejlepší. Získaly další cenu.

Medvědí tlapky patří mezi nejlepší. Získaly další cenu.

Publikováno: Pá, 16.04.2021

Stezky Po medvědích tlapkách jsou držitelem Ceny cestovního ruchu Turistické oblasti Beskydy-Valašsko roku 2019, kdy byly odbornou porotou ohodnoceny jako nejlepší turistický produkt roku.

Ve čtvrtém ročníku mediální soutěže Velké ceny cestovního ruchu COT byly zmíněné tlapky oceněny 3. místem v kategorii Nej turistický produkt. GRATULUJEME spolku Beskydhost, který za úspěšně fungujícím produktem stojí.

Věříme, že produkt Po medvědích tlapkách, ale  i ostatní produkty jako Štramberské pikanterie, Historické perly pod Beskydami, Noc na hradě Hukvaldy a další, přispějí k oživení cestovního ruchu v Beskydech a budou vám průvodcem na výletech či dovolené u nás. Vybírat ubytování v čas se vyplatí. 

Produkt Po medvědích tlapkách užívají návštěvníci Beskyd již 8 let. A kdo jste ještě tlapky neprošli, krátce Vám je představíme. Zavedou vás za skrytými přírodními poklady Beskyd na téměr 100 km stezek, které jsou označeny 6-ti zvířecími symboly. Výlety po nich zvládnou i méně zdatní turisté a řada tras je i bezbariérová, vhodná pro vozíčkáře nebo kočárky. Vyznačeným cílům to však neubírá na atraktivitě.  Návštěvníky čekají hluboké lesy, louky plné květin, vodopády, peřeje nebo skály s širokými rozhledy do beskydské krajiny.

Cestou potkáváte chaty s občerstvením. Na mnoha atraktivitách můžete využít výhody své regionální návštěvnické karty Beskydy Valašsko Card.

Barevné značky s ušima zvířátek propojují 4 podhorské obce – Ostravici, Malenovice, Čeladnou a Novou Ves. Trasy jsou koncipované jako okruhy, které mají okolo 15 km. Všechny se ale dají zkrátit tak, že lze absolvovat třeba jejich polovinu, nebo ujít jen dva, tři kilometry.

Mapy k medvědím tlapkách jsou vám k dispozici v turistických informačních centrech Beskyd, která čekají na otevření a vaši návštěvu. Přejeme fantastické zážitky v Beskydech. 

Velká cena cestovního ruchu 2021.