Léto ve Frýdku-Místku bude veselé

Léto ve Frýdku-Místku bude veselé

Publikováno: St, 25.05.2016

Statutární město Frýdek-Místek pořádá i letos prostřednictvím KulturyFM tradiční Veseléto, které bude opět programově bohaté a žánrově pestré. Nejen obyvatelům, ale i návštěvníkům města nabídne od května až do konce prázdnin sérii dvaceti akcí, které se uskuteční převážně v centru města a nově také v některých areálech bývalé textilky Slezan.

„Cílem Veseléta je oživit v letních a prázdninových dnech dění v centru města a přilákat do něj co nejvíce návštěvníků, což se nám daří. Akce jako Mezinárodní folklorní festival na místeckém náměstí, Létohrátky v parku pod frýdeckým zámkem, Jazz ve městě, Sweetsen fest, Frýdecké historické slavnosti a podobně lákají každoročně tisíce návštěvníků, pod hlavičkou Veseléta se doslova zabydlela a jsou jeho neodmyslitelnou součástí,“ řekl primátor Michal Pobucký s tím, že veliký ohlas měla i loňská premiéra gurmánského festivalu Pivohraní, který se letos uskuteční opět, ale v novém prostředí, a to v areálu bývalé textilky Slezan na ulici Staroměstská ve Frýdku.

„První akcí letošního Veseléta je Dětský den s Kašpárkem, který se uskuteční již tuto sobotu 28. května od 14 hodin v sadech Bedřicha Smetany u řeky Ostravice. Červen bude ve znamení tradičního Mezinárodního folklorního festivalu a Sweetsen Festu. Červenec nabídne oblíbené Létohrátky, zaměřené na rodiny s dětmi, a v rámci Jazzu ve městě vystoupí například zpěvačka Tonya Graves. Srpen hudebně přitvrdí. Na festivalu Pivohraní budou moci návštěvníci ochutnat z tupláků piva místních pivovarů a přitom si vychutnat kvalitní nejen rockovou muziku. V srpnu budou taky Muzikantské žně, Beskydské rekordy nebo Frýdecké historické slavnosti,“ přiblížil program Jakub Tichý z KulturyFM s tím, že celé léto bude protkáno tradičními Promenádními koncerty v sadech Bedřicha Smetany a na své si přijdou i milovníci letního kina. Letos se bude promítat nejen v areálu TJ Slezan, ale také v parku u řeky Ostravice, dětském hřišti Hříbek a multifunkčním jevišti připomínajícím kobru v sadech Svobody na sídlišti Slezská.

Program Veseléta – http://www.veseleto.cz/

Veseléto pořádá statutární město Frýdek-Místek prostřednictvím KulturyFM.

Záštitu nad akcí převzal primátor města Frýdek-Místek Michal Pobucký.

 

Zdroj: Jana Matějíková, Magistrát města Frýdku-Místku