Kopřivnické IC získalo certifikaci kvality

Kopřivnické IC získalo certifikaci kvality

Publikováno: Čt, 03.04.2014

Kopřivnické informační centrum získalo certifikaci I. stupně Českého systému kvality služeb. Stalo se tak prvním takto certifikovaným centrem v Moravskoslezském kraji a jedním z prvních v České republice.

Český systém kvality služeb vytvořilo Ministerstvo pro místní rozvoj ČR jako nástroj ke zkvalitňování služeb cestovního ruchu v Česku, které zejména zahraniční turisté nehodnotí vždy příliš pozitivně. Jde o mezinárodně srovnatelnou značku, která pro zákazníka představuje příslib ověřené kvality a zároveň je oceněním práce zaměstnanců dané organizace. Podle vedoucího IC Kopřivnice Lukáše Filipa je certifikace I. stupně především impulzem pro další zlepšování služeb, které centrum poskytuje občanům i návštěvníkům města.

„V rámci certifikace jsme si stanovili vizi a šest konkrétních opatření k dosažení cílového stavu, jejichž plnění budeme sami kontrolovat. Zaměstnanci podepsali týmový závazek a společně se budeme snažit poznat potřeby klientů, vytvořit a dodržovat standardy poskytovaných služeb, pečovat o odbornost a školení pracovníků, dobře komunikovat se zákazníky i uvnitř organizace a aktivně pracovat se všemi připomínkami. Naším cílem je, abychom co nejlépe splnili očekávání, se kterými k nám lidé přicházejí,“ uvedl Lukáš Filip.

Certifikaci, která kopřivnické IC opravňuje používat prestižní značku ČSKS, převzal jeho vedoucí v pátek 28. března na konferenci cestovního ruchu pořádané Destinačním managementem turistické oblasti Beskydy-Valašsko.

Zdroj: Ing. Mgr. Lucie Petříčková, Oddělení vnějších vztahů, Město Kopřivnice