Kam vyrazit o víkendu?

Kam vyrazit o víkendu?

Publikováno: Pá, 09.09.2016

Nevíte, kam vyrazit o víkendu? Máme pro vás pár tipů, ze kterých si vybere určitě každý.

XVIII. ŠERMÍŘSKÉ KLÁNÍ SE STARODÁVNÝM JARMARKEM

Město Štramberk a Skupina historického šermu Allegros zvou všechny milovníky šermu v sobotu 10. září od 11.00 hodin na XVIII. Šermířské klání a starodávný jarmark, který se uskuteční na náměstí a v okolí hradu. Připraven bude bohatý doprovodný program, dále vystoupení skupin historického šermu a vystoupení skupin středověké hudby.

VINOBRANÍ S CIMBÁLOVOU MUZIKOU

Hrad Hukvaldy zve všechny v sobotu 10. září na posezení s přáteli a známými při dobrém víně a poslechu lidových písní v podání Cimbálové muziky SLEZAN. A nejen to - určitě bude i něco z grilu a možná bude i burčák. Cimbálová muzika vystoupí v 11.00, ve 13.00 a v 15.00. Doba hraní je vždy 60 minut.

TRADIČNÍ PŘÍBORSKÁ POUŤ

Město Příbor zve všechny na tradiční příborskou pouť. V rámci dvoudenního programu se můžete těšit v sobotu 10. září od 8.00 na výstavu drobného zvířectva ve středisku chovatelů za sokolovnou a od 9.30 na hudební vystoupení Céline Bossu v piaristické zahradě. V neděli 11. 9. pokračuje výstava drobného zvířectva a k vidění bude výstava "Ze staré půdy" v muzeu a pamětní síni S. Freuda, v 10.30 se můžete těšit na koncert swingového orchestru Bedřicha Pukovce a v 16.00 na koncert skupiny THE TAP TAP v městském parku. Již tradičně proběhne v neděli v kostele Narození Panny Marie Mše svatá (v 8.00, 9.30, 11.00 a 15.00 hod.).

ZÁVOD HORSKÝCH KOL NA VELKÝ JAVORNÍK

Pohorská jednota Radhošť pořádá v sobotu 10. září již tradiční 25. ročník – Závod horských kol. Na start se postaví závodníci všech věkových kategorií. Celý závod odstartuje v lyžařském areálu Jiřího Rašky ve Frenštátě pod Radhoštěm.  Délka tratě je 10.2 km s převýšením 564 m.

DNY EVROPSKÉHO DĚDICTVÍ VE FRÝDKU-MÍSTKU

Dny evropského dědictví jsou významnou kulturně poznávací společenskou akcí, která slouží k posílení historického povědomí v nejširších souvislostech se zvláštním důrazem na vnímání mezinárodního kontextu národního kulturního dědictví. Přijeďte do Frýdku-Místku v neděli 11. září a podívejte se, co nám zde zanechali naši předci.

Do akce se ve Frýdku-Místku zapojí tyto subjekty:

Muzeum Beskyd Frýdek-Místek
Bazilika minor Navštívení Panny Marie
Kostel sv. Jakuba
Kostel sv. Jana a Pavla
Evangelický kostel
Kostel sv. Jana Křtitele