Kam o víkendu?

Kam o víkendu?

Publikováno: Pá, 07.11.2014

Nedělní pohádka

Divadlo Kufr přiveze v neděli do kopřivnického kina pohádku Velký Fuk. Představení bude zahájeno v 15.30 hodin a bude trvat přibližně hodinu. Určeno je zejména dětem od 5 do 12 let. A o čem že to vůbec bude? Velký Fuk je zlobivý komínový krtek, který se usadil na půdě za komínem. Pohádkové tetičce špiní prádlo, co se suší na šňůře a v noci se spouští komínem do kuchyně, kde sežere, na co přijde. To rozezlí dědečka, který se rozhodne s krtkem rázně skoncovat a vydá se za ním na půdu. Jenže Velký Fuk strašně rád fouká a jde mu to opravdu dobře.

Pohádku sehraje divadlo Kufr, které v roce 2003 založily Adéla Kratochvílová a Dáša Trávníková. Charakteristickým rysem uměleckého vyjadřování divadla je žonglování. Snaží se o žánrovou divadelní různorodost a v jejich představeních dochází ke kombinaci pouličního, klaunského i kejklířského divadla, nového cirkusu a netradičního autorského experimentálního divadla. Děti jsou interaktivně vtahovány do příběhu - prolézají komínem, zpívají písničku a spolupracují na tvorbě příběhu. Po představení je připravena žonglérská dílna.

Motýlek 2014 - Tentokrát sportovní

Rok se s rokem sešel a je tady tradiční přehlídka dramatické, taneční a hudební tvorby zdravotně handicapovaných dětí s názvem Motýlek 2014. Letos se jedná již o 18. ročník akce, která se ponese v duchu sportu. Akce bude tradičně dvoudenní. V pátek se uskuteční doprovodný program, který je rozdělen na sportovní a kulturní část. Sportovní odpoledne bude věnováno ukázkám sportů a soutěžím a proběhne v době od 15.30 do 18.30 hodin v hale ZŠ Emila Zátopka. Následovat bude kulturní večer od 19.00 do 22.00 hodin ve Velkém sále Kulturního domu Kopřivnice. Zde proběhne autogramiáda známých sportovců, setkání se speciálním hostem - Barborou Černoškovou z České televize, komediantský příběh, vystoupení tanečnic ZUŠ Zdeňka Buriana a ukázka aerobiku PITIPITI PA. Chybět nebude ani tradiční diskotéka v podání DJ Stoupy.

Sobotní den již bude věnován samotné přehlídce tvorby zdravotně handicapovaných dětí. Začátek je ve 12.00 hodin, kdy budou předvedeny ukázky aplikovaných sportů a návštěvníci budou mít také možnost vyzkoušet si sporty pro handicapované. V 13.30 hodin vystoupí sbor ZŠ dr. Milady Horákové, který uvítá příchozí návštěvníky a naladí je na hlavní program, který bude zahájen ve 14.00 hodin. V přestávce budete mít možnost shlédnout výstavu fotografií z Motýlka 2014.

Hudební akce

U víkendu bude také hojnost hudebních produkcí. Již v pátek můžete zavítat na koncert "Hudba starých mistrů", který se uskuteční od 19.00 hodin v Katolickém domě v Kopřivnici. Tradiční podzimní koncert pořádá Komorní orchestr Kopřivnice. Na programu jsou skladby Josefa Haydna, Jiřího Antonína Bendy, Antonia Vivaldiho a Edvrda Griega. Jako sólisté se představí Tomáš Socha (violoncello), Dennis Schneiderka (housle) a tentokrát i pozvaní hosté s dechovými nástroji. Orchestr diriguje Petr Lichnovský.
V sobotu se konají dvě hudební akce ve Štramberku. Od 16.00 hodin vystoupí v Kulturním domě ve Štramberku soubor Altai Kai. Ten šíří odkaz svých předků po celém světě a zvítězil v řadě mezinárodních pěveckých soutěží a je dokonce zapsán za nejdelší hrdelní zpěv v Guinnessově knize rekordů. Letošní listopad opět přijedou do naší krásné země české, zazpívají s legendárními Plavci, vystoupí v řadě koncertů a zájemce zasvětí do tajů hrdelního zpěvu. Přijďte se zaposlouchat do hlubokých hrdelních tónů, zvuků šumící vody, fučícího větru, hlasů zvířat i pastevců a aspoň na chvíli se přenést do pozemského ráje.
A ti co mají rádi country hudbu jsou vítáni v restauraci Dallas ve Štramberku. V sobotu od 20.00 hodin se zde rozjede Podzimní večer s country skupinou Cizinci. Kovbojský klobouk s sebou!

Zdroj: www.lasska-brana.cz