Kam o víkendu?

Kam o víkendu?

Publikováno: Pá, 06.06.2014

Kopřivnické dny techniky

V sobotu i v neděli se zkušební polygon Tatry Kopřivnice promění v jedno velké lidské mraveniště. Konají se zde totiž tradiční Dny techniky. Jedinečná přehlídka, kterou v loňském roce navštívilo přibližně 7 tisíc lidí, nabídne statické i dynamické ukázky široké škály stavební, zemědělské, komunální, hasičské i další techniky. Cílem akce je umožnit návštěvníkům vidět co nejvíce strojů v pohybu a také se dobře pobavit na doprovodném kulturním programu. Akce se po oba dny koná v čase od 9.00 do 18.30 hodin. V doprovodném programu můžete shlédnout předváděcí jízdy vozidel Tatra (návštěvníci se mohou nechat ZDARMA svézt), rádiem řízené modely stavebních strojů a automobilů, proletět se vrtulníkem za 599 Kč na osobu, zapůjčit si Segway, čtyřkolku či motokáry nebo za zvýhodněné vstupné navštívit Technické muzeum.
Bohatý bude také kulturní program. V dopoledním bloku se v době od 10.00 do 12.00 hodin představí Taneční škola Nikity Brožkové, Taneční skupina Thara DC, žákyně tanečního oboru ZUŠ Zdeňka Buriana, taneční skupina Farridah, Step klub Kopřivnice, taneční skupina Dream, taneční skupina Las Isidras a taneční skupina Shahrazad. V sobotu dále program zpestří kapela OGABA, finalisté Koprstar 2014 Jakub Matějek a Adéla Lysková, finalistka Koprstar 2013 Adéla Demlová, duo Barbora Zahradníčková a Kateřina Bortlová nebo kapela Alfa Orchestra. Hlavní hvězdou sobotního programu bude kapela Buty, která se představí v 17.00 hodin. Neděli pak obzvláštní Městský dechový orchestr Kopřivnice, kapela Respirator, Alfa Orchestra a v 16.00 hodin Ivan Mládek a Banjo band.

No Name budou koncertovat v Kozlovicích

Pokud máte rádi slovenskou skupinu No Name, pak nesmíte chybět na jejich koncertě v Kozlovicích. Bratři Igor, Dušan, Ivan a Roman Timko, Viliam Gutray a Zoli Sallai se v pátek představí v tamní Restauraci na koupališti od 19.00 hodin. Předskokanem slavné skupiny bude Martin Ševčík. Akci pak uzavře skupina R.U.M. Vstupenky v předprodeji stojí 299 Kč, na místě je pořídíte za 349 Kč. Část výtěžku bude použita na rozvoj dobrovolnictví na frýdecko-místecku a na podporu ZŠ v Kozlovicích, takže spojíte kulturní zážitek s dobrou věcí.

Šostýnská Venuše roztančí Kopřivnici

Studio orientálního tance FARRIDAH pořádá v sobotu od 15.00 hodin taneční festival Šostýnská Venuše. Program bude opravdu bohatý - taneční vystoupení, bubnování, wellness, workshopy, agility i tvořivé dílny pro děti zaplní prostory letního koupaliště v Kopřivnici. Hlavním hostem akce bude Osama Mimi Farag - účastník soutěže Česko Slovensko má Talent.

Víkendový program pro děti

Víkend má být co se počasí týče opravdu zdařilý. Neseďte proto doma, ale vyrazte se svými dětmi například na Den dětí na farní zahradu do Štramberka. Od 10.00 hodin zde budou probíhat různé soutěže (skok v pytli, poznávání zvířátek, opičí dráha, chůdy, rozeznávání věcí hmatem, aj.) a zábavné hry. O hudební doprovod se postará DJ Vaša. A kdo už bude mít soutěže za sebou, může shlédnout ukázky dobrovolných hasičů, policejních psů, sokolnickou show, koně nebo si nechat namalovat na obličej nějaký pěkný obrázek. Chybět nebude ani táborák, grilování a opekání špekáčků. V 19.00 hodin navíc dojde ke kácení máje a ve 20.00 hodin začne diskotéka s hity 80. - 90. let.
A pokud vám leží na srdci také to, zda vaše děti umí základy první pomoci, tak je vezměte na akci s názvem Pohádková první pomoc. V parku E. Beneše v Kopřivnici vám v sobotu od 14.00 do 17.00 hodin ukážou, co se stane, když si Rusalka vyvrtne kotník, když Karkulku pokouše vlk, Mrazíkovi omrznou ruce nebo když Sněhurce zaskočí jablko. Zkušení zdravotníci na jednotlivých stanovištích ukážou, jak nejlépe a nejrychleji pomoci a pak si to sami vyzkoušíte také. Pokud se vám podaří pohádkovou postavičku správně ošetřit, dostane do speciální karty razítko. Za vyplněnou kartičku pak získáte sladkou odměnu.
A víkend můžete zakončit pohádkou o Zlatovlásce v Loutkovém divadle Perníkovka ve Štramberku. Hraje se zde od 10.00 hodin a vstupné je tradičně 65 Kč.

Pestrá nabídka akcí v Příboře

Příbor na víkend připravil pestrou škálu akcí, ze kterých si vybere úplně každý. V pátek se v Muzeu a pamětní síni Sigmunda Freuda uskuteční Muzejní noc 2014. Program bude zahájen v 16.00 hodin představením pro děti s názvem Muzejní kufřík. Dále bude následovat setkání s archeologem Muzea Novojičínska, nostalgická hudební vsuvka s muzejním flašinetem, zajímavosti, historie a osudy artefaktů z příborských sbírek a večer zakončí promítání historických dokumentů.
Než se však zavřete do ne příliš větraného prostoru muzea, doporučujeme se pořádně najíst. Něco dobrého na zub můžete zakoupit třeba na Farmářském trhu. Ten se koná v pátek od 8:00 do 17.00 hodin na Náměstí S. Freuda. V nabídce bude ovoce a zelenina, lesní plody, byliny a koření, ovocné stromky a sazenice, vejce, pečivo, moučníky, mošty, džusy, sirupy, marmelády, maso a uzeniny, med, rukodělné a řemeslné výrobky, suvenýry i knihy.
V sobotu vás rádi uvidí před Rodným domem S. Freuda, kde se od 9:30 hodin uskuteční tradiční pouliční hudební vystoupení. Přijďte si i Vy zazpívat společně s muzikanty!

Dívčí válka na Hukvaldech

Hradní sezóna je v plném proudu a tak ani tento víkend nebude chybět kulturní program na Hukvaldech. V hradní mottě vystoupí v 15.00 hodin divadelní soubor D.N.A. z Frýdku-Místku s nastudováním hry Františka Ringo Čecha Dívčí válka. Vstupné na hrad obvyklé!

Fotbalové hřiště zažije slet Sokolů

Město Štramberk zve všechny občany, členy spolků, skupin, hudebních těles, divadelníky, sportovce, Skauty, Sokoly, Orly a další milovníky města na fotbalové hřiště Bařiny, kde se od 14.00 hodin uskuteční Den spolků. Po celý den bude hrát k tanci i poslechu štramberská skupina O105. V bohatém programu se představí jednotlivé spolky, skupiny, hudebníci, divadelníci a sportovci nejen v praktických ukázkách. K prohlédnutí budou fotografie, kroniky, staré písemnosti, poháry aj. Nebudete ochuzeni o ukázky hasičské výzbroje, prohlídku hasičské techniky, stříkání na terč i ukázky zásahu. Výcvik psů představí štramberský kynologický klub Agility, který program zpestří tancem se psem, asistenčním výcvikem i obranou. Orli - Skauti - Sokoli připraví soutěže a hry pro děti, takže ani nejmenší děti se rozhodně nudit nebudou. Kdo nebude chtít sledovat ukázky spolků sportovních, může si užít taneční, pěvecká či divadelní vystoupení. Součástí akce bude také rychlostní závod holubů o pohár starosty města. Bohaté občerstvení zajištěno!

Zdroj: www.lasska-brana.cz