Kam o víkendu v oblasti Lašské brány?

Kam o víkendu v oblasti Lašské brány?

Publikováno: Pá, 10.04.2015

Divadelní nabídka

V neděli se můžete těšit na další dětské divadlo v Kině Kopřivnice. Od 15.30 hodin se pro vás připravuje Vodnické vyprávění v podání hudebně-divadelní skupiny Rybníkáři v sestavě Jirka Krška, Věrka Studená a Ivan Studený. Vstupné je stanoveno na 50 Kč.
Od jihočeských rybníků pocházejí tři vodníci, kteří se nehodlají smířit s tím, že na ně děti i dospělí málem už žádní nevěří. Takový vodník, to není jen tak někdo. Ten dokáže věcí, že údivem nezavřete pusu. Uvidíte, co se stane, když se vodník zamiluje. A co teprve, když se zamiluje vodnice! Potápěči, plavci a u břehu ráchající se drobotino, dávejte velký pozor, vodníci jsou skuteční, živí, praví a už se na vás těší. Vodnické vyprávění s písničkami a příběhy z jihočeských rybníků přivezou Rybníkáři.
A divadelní nabídku máme také pro dospělé. V pátek od 19.30 hodin se koná další představení v rámci Štramberské divadelní přehlídky amatérských divadelních souborů. V Kulturním domě ve Štramberku odehraje Divadelní soubor LOJZA z Oder dílo Jana Wericha Jezinky a bezinky.

Výstava drátěných šperků

V pátek v 19.00 hodin se v čajovně Mandala v Kopřivnici uskuteční vernisáž Jany Kubincové s názvem Bondi Blue. Bude tak zahájena výstava drátěných šperků. Autorka má v současnosti vypracován vlastní styl vyplétání, díky čemuž vzniká jedinečné autorské dílo, které je ztvárněno především ve formě šperků. V drátu, jako drsném materiálu, hledá a tvoří křivky a tvary, povyšující jej na umění. Vstupné na akci je dobrovolné.
Kam za hudbou o víkendu?

Za hudebními zážitky můžete vyrazit například do Štramberka. V Zámeckém sále Domu U Písařů se uskuteční další koncert z cyklu Jazz U Písařů. Od 17.00 hodin se zde představí Boris Urbánek se svým hostem Markétou Komárovou.
Kostel Všech svatých ve Vlčovicích bude v neděli hostit Velikonoční hraní. Od 15.00 hodin se představí Příborské žesťové kvinteto a Komorní pěvecký kvartet. Po skončení koncertu jsou všichni zváni na faru k malému občerstvení.

Badmintonový turnaj ve smíšené

A víkend můžete také prožít aktivně. Přihlásit se můžete třeba na badmintonový turnaj ve smíšené čtyřhře. Turnaj je určen všem amatérským hráčům obcí svazku Sdružení měst a obcí povodí Ondřejnice a koná se ve Sportovně rekreačním centru v Kozlovicích. Přihlásit se může maximálně 15 párů, a to na e-mailu slavek.koval@seznam.cz. Prezentace proběhnou v 7.45 hodin, v 8.00 bude zahájen samotný turnaj.

Narozeniny Obecní hospůdky

Restaurace Obecní ve Štramberku slaví v sobotu své narozeniny! Od 19.30 hodin bude hrát k poslechu i tanci harmonika Zdenka Sklenovského. Welcome drink pro každého z Vás a něco malého na zub k tomu! Rezervace míst na tel.: 605 989 661.

Zdroj: www.lasska-brana.cz