Kam o víkendu?

Kam o víkendu?

Publikováno: Pá, 27.03.2015

Velikonoční jarmark

Jaro už nám klepe na dveře a s ním i blížící se Velikonoce. V sobotu můžete zavítat na Velikonoční jarmark, který se koná na Náměstí S. Freuda v Příboře od 8.00 do 13.00 hodin. K zakoupení zde budou různé rukodělné a řemeslné výrobky, dřevěné hračky, kraslice, velikonoční dekorace, keramika, pochutiny a mnoho dalšího. Od 9.30 hodin bude navíc probíhat doprovodný program před radnicí, ve kterém se představí děti z příborských MŠ a ZŠ a folklórní soubor spolu s cimbálovou muzikou Slepenica. Na své si přijdou i děti, které si budou moci v kreativních dílnách Luny Příbor vytvořit vlastní velikonoční dekoraci nebo si uplést pomlázku.

Masérská tour

Dali byste si masáž? A kdo ne, že ano? V sobotu budete mít jedinečnou příležitost! V Domě dětí a mládeže ve Štramberku se v sobotu od 10.00 do 18.00 hodin koná akce s názvem Masérská tour Masérny na Dlani aneb maséři mezi lidmi. Čekají vás masáže, výklad karet a konzultace. K dispozici budou tři masérské stoly, takže můžete jen tak přijít nasát atmosféru nebo se předem objednat na určitý čas. Přijďte se zrelaxovat!

Beseda o holocaustu

Kulturní dům Kopřivnice připravil na pátek besedu s Luďkem Eliášem a Janou Hlávkovou na téma Holocaust. Luděk Eliáš se narodil v roce 1923 ve Slaném do středostavovské rodiny. Se svým starším bratrem a rodiči byl v únoru 1942 odvezen do ghetta Terezín, odkud byli dále deportováni do koncentračního tábora Auschwitz-Birkenau. Po nějaké době byl pan Eliáš poslán dál, do německého tábora v Sachsenhausenu, kde přežil nálety i pochod smrti. Po válce se věnoval herectví a režii. Jeden čas byl i ředitelem ostravského Divadla Petra Bezruče. Jana Hlávková pracuje pro Mezinárodní křesťanské velvyslanectví v Jeruzalémě. Nabízí školám už 8. rokem ojedinělý projekt "Světlo paměti", kdy navštěvuje školy na Severní Moravě s pamětníky šoa a přednáškou o antisemitismu a holocaustu. Nyní máte možnost si ji poslechnout i vy. Akce se koná od 18.00 hodin v Malém sále kulturního domu. Vstup zdarma.

Víkendové hudební akce

Sál ZŠ Leoše Janáčka bude v sobotu hostit akci Rock Bike Fest. Čeká vás spojení rockových koncertů a bikerských exhibicí s pohodovou atmosférou festivalu. Začátek akce je stanoven na 16.00 hodin. V programu se představí skupiny Positive, Public Relations, Degradace a Var. Vstupenky seženete v předprodeji na GTSTORE.CZ za 75 Kč, na místě za 100 Kč.
Trošku z jiného soudku bude nedělní koncert v Kostele sv. Valentina v Příboře. Ve 14.30 hodin zde bude odehráno dílo W. A. Mozarta - Requiem. Účinkují sólisté Národního divadla Moravskoslezského v Ostravě (Denisa Žídková - soprán, Šárka Maršálová - alt, Pavel Ďuríček - tenor, Petr Urbánek - bas), Pěvecký sbor Žerotín Olomouc a zpěváci novojičínských pěveckých sborů Ondrášek, Puellae et pueri a Ondráš a dále Symfonický orchestr Sdružení hudebníků Příbor. Vstupné je stanoveno na 100 Kč.

Kopřivnický plesk VII.

Pokud stále ještě nemáte dost plesové zábavy, tak využijte jednu z posledních příležitostí a zavítejte na VII. Kopřivnický Plesk. Ten se koná od 19.00 hodin ve Velkém sále v Kulturním domě v Kopřivnici. Na main stage se představí Smola a hrusky, Bad Joker´s Cream, Acoustic HAM, The Mugshots, The Cookies a DARTH-O and friends (Sekacz Music DJ set). Hlavní scénu doplní na Alternative stage umělci Emenef, Sergej Zubov, Sam Wool a Public Relations. Připraveno je také divadelní vystoupení Návštěvníci z Ostravy. Předprodej vstupenek v hodnotě 180 Kč probíhá v [árt té kafé] Mandala a Pizzerii Salieri.

Štramberská divadelní přehlídka

I tento pátek můžete do Štramberka zavítat na divadlo. V rámci Štramberské divadelní přehlídky amatérských divadelních souborů se v Kulturním domě ve Štramberku představí domácí soubor Divadlo Pod Věží Štramberk s nastudováním hry Ladislava Stroupežnického Naši furianti. Začátek je v 19.30 hodin a vstupenky lze zakoupit za 90 Kč pro dospělého a 40 Kč pro děti. Předprodej vstupenek probíhá v Městském informačním centru Štramberk.

Zdroj: www.lasska-brana.cz