Kam o víkendu?

Kam o víkendu?

Publikováno: Pá, 11.09.2015

Dny Evropského dědictví

V Příboře se na víkend připravuje tradiční historická slavnost - Dny evropského dědictví. Kromě bezplatných vstupů do atraktivit města se můžete těšit také na řadu koncertů, výstav a bohatý doprovodný program. Jedna z výstav bude zaměřena na téma "Dámy a pánové, držte si klobouky!", a proto ten, kdo přijde s pokrývkou hlavy, bude odměněn! Vrcholem akce bude nedělní koncert hudební skupiny Legendy se vrací. Podrobný program jednotlivých dnů naleznete zde.

Šermířské klání se starodávným jarmarkem

V sobotu se náměstí ve Štramberku promění v historické kolbiště a starodávnou tržnici. Od 11.00 hodin se zde bude konat Šermířské klání se starodávným jarmarkem. Představí se vám šermíři ze skupin Allegros, Markus M, Valmont, Cordialo, Historky a Historika. V doprovodném programu se představí hudební skupiny Rabussa, country skupina TOLIK a Camerata. Ve 20.00 hodin den zakončí ohňová show v podání skupiny Historika.
V rámci doprovodného programu bude v tento den zpřístupněna Radvanická štola na Horečce. V 9.00, 11.00, 13.00 a 15.00 hodin zde budou probíhat ukázky výbušnosti některých látek, např. cukru, mouky či uhelného a dřevného prachu.

Kulturní dům roztančí Javořinka

Kulturní dům Kopřivnice zve všechny milovníky dechové hudby a tance k příjemnému sobotnímu podvečeru s Javořinkou. Populární soubor z Lichnova u Nového Jičína se představí ve velkém sále od 17.00 hodin. Vstupenky jsou k zakoupení v Informačním centru Kopřivnice za 50 Kč.

Pro zdravý život

Již tento pátek se v centru města Kopřivnice bude konat farmářský trh. Zájemci si budou moci od 9.00 do 16.00 hodin nakoupit čerstvé ovoce a zeleninu, chutné domácí potraviny i zajímavé regionální výrobky od pečlivě vybraných prodejců. Chybět nebude ani doprovodný program. V jeho rámci bude připraven kreativní workshop spolku Živá Mandala.
Ti, co chtějí mít jasno o tom co jí, nesmí vynechat přednášku Mgr. Kristýny Malinowské s názvem "Vše o pečivu... aneb co se v obchodech nedozvíte". Přednáška vás provede častokrát neznámým světem pečiva, napomůže s objevením složení jednotlivých druhů a těšit se můžete také na ochutnávku a diskuzi nad vybranými druhy pečiva. Akce se uskuteční v Centru Balsamina v Kopřivnici v pátek od 18.00 do 19.30 hodin.

Zdroj: www.lasska-brana.cz