Kam o víkendu?

Kam o víkendu?

Publikováno: Pá, 14.11.2014

Program k 25. výročí sametové revoluce

K připomínce výročí sametové revoluce se v pátek v Kulturním domě Kopřivnice představí jedna z ikon listopadového převratu - Jaroslav Hutka. Koncert se uskuteční od 18.00 hodin v kinosále. V programu dlouhém 2,5 hodiny zazní známý repertoár rozšířený o nové písně a staré moravské lidové balady ze sbírky Františka Sušila. Vstupenky zakoupíte za 150 Kč v Informačním centru Kopřivnice.

Kino Kopřivnice dále promítne pět filmových produkcí, které s převratem tématicky souvisí. V sobotu se tak můžete těšit na snímek Hořící keř (od 17.30 hodin), který vypráví o následcích Palachovy oběti a počátcích normalizace v posrpnové ČSSR. V neděli se promítá snímek Fair Play (od 17.30 hodin), který rozehrává téma řízeného sportovního dopingu za normalizace a dále snímek Příběh kmotra (od 20.00 hodin), který nás seznámí s příběhem o vzestupu a pádu člověka, který se od kšeftu s digitálními hodinkami vypracoval až na pozici šedé eminence české politiky. Ochuzeni o promítání nebudete ani v pondělí. V 17.30 hodin vám nabídneme snímek Olga - film představující výjimečnou osobnost ženy, která stála od počátku po boku prezidenta Václava Havla. Ve 20.00 hodin bude následovat snímek Magický hlas rebelky, který vypráví o zpěvačce, signatářce a mluvčí Charty 77 Martě Kubišové, která setrvala se ctí dvacet let v odporu proti komunistickému režimu. Na všechny snímky (kromě posledního zmiňovaného, který stojí 80 Kč) zakoupíte vstupenky za památeční cenu 54 Kč.

Víkendové koncerty

Kromě již zmíněného koncertu Jaroslava Hutky slibuje kulturní vyžití také koncert trombonového souboru BoneTeT. Koncert se uskuteční v pátek od 19.00 hodin v Refektáři piaristického kláštera v Příboře. Projekt BoneTeT je seskupením vynikajících hudebníků - trombonistů v čele s příborským muzikantem Pavlem Debefem. Soubor vznikl v roce 2007 z bývalých spolužáků z JAMU, kteří hrají příležitostně proto, aby se pobavili a svou hrou bavili i ostatní.

V pátek se také koná XXI. ročník Posezení u cimbálu. V sále Kulturního domu na Náměstí ve Štramberku zahraje v době od 18.00 do 24.00 hodin cimbálová muzika POŠTÁR z Frenštátu pod Radhoštěm. Místenkové vstupenky seženete za 110 Kč v Městském informačním  centru ve Štramberku.

Pokud dáváte přednost modernější hudbě, tak zavítejte v sobotu do [Restaurant] Mandala, kde se ve 20.00 hodin rozjede koncert jedné z nejoriginálnějších kapel na české hudební scéné - pražské Vltavy. Přízvisko si kapela vysloužila nejen neobvyklou poetikou mnohoznačných textů, ale také svým nezaměnitelným hudebním stylem, který dokonale souzní s charismatickým hlasem Roberta Nebřenského. Produkci Vltavy nejstručněji vystihuje slogan "Česká poezie - světová hudba". Po koncertu bude následovat afterparty v podání Café Industrial z Ostravy. Vstupenky v hodnotě 200 Kč / 250 Kč seženete v čajovně Mandala.

Kam se o víkendu zajít dobře najíst

Znáte projekt Restaurant Day? Jedná se o mezinárodní festival dočasných restaurací, který umožňuje prakticky komukoliv si na jeden den vyzkoušet roli kuchaře a hostit příchozí návštěvníky. Svou jednodenní restauraci si v sobotu budete moci otevřít také v Kopřivnici. Restaurant Day se koná v Parku Edvarda Beneše od 10.00 hodin. A pokud vaření není zrovna vašim koníčkem, můžete přijít alespoň ochutnávat nebo si popovídat s přáteli. V případě nepříznivého počasí se akce přesouvá do Lašského muzea.
A když už jsme měli toho svatého Martina tak je třeba vyrazit na Svatomartinské hody! Jedny se konají přes víkend v restauraci Spa Hotelu Štramberk a v restauraci Hotelu Šipka.

Akce pro děti

Máte nadané dítě? Pak jej vezměte na tradiční otevřenou soutěž pořádanou Pionýrskou skupinou Kopřivnice s názvem Sedmikvítek. Koná se v sobotu od 9.30 hodin v Kině Kopřivnice a děti ve věku 5 - 26 let mohou soutěžit v kategoriích hudba, tanec a dětská porta. Soutěž je postupová a ti nejlepší se mohou probojovat do celorepublikových kol.

V pátek se u kulturního domu v Mniší otevírá nové hřiště s umělým povrchem. Slavnostní otevření bude zahájeno v 16.00 hodin a zúčastnit se můžete soutěže o nejlepšího střelce na koš, soutěže o penaltového krále nebo turnaje v malé kopané. Připraveno je občerstvení a dárečky pro děti!

Zdroj: www.lasska-brana.cz