Již zítra ve Frýdku-Místku vypuknou Beskydské rekordy!

Již zítra ve Frýdku-Místku vypuknou Beskydské rekordy!

Publikováno: Pá, 22.08.2014

Opět po roce se zítra pokusí statutární město Frýdek-Místek zapsat do České knihy rekordů. Ráno v 9.00 hodin odstartuje další, již VI. ročník akce Beskydské rekordy s podnázvem „Šlape to!“.

Cílem akce je uskutečnit pokus o zápis do České knihy rekordů v pomyslné jízdě na stacionárních kolech za dobu 12 hodin. Účastníci pojedou jeden za druhým, každý v časovém limitu 1 minuty. Rekord bude poté vytvořen počtem celkových ujetých kilometrů, počtem zúčastněných a celkovým časem trvání. Na platný pokus bude dohlížet po celou dobu soutěže komisař z agentury Dobrý den.

Kromě plnění rekordu bude na návštěvníky čekat spousta soutěží pro děti i dospělé zejména s cyklistickou tématikou, vystoupení, a to jak hudebních, tak i těch pohádkových. Z vystupujících se představí Pískomil se vrací, klaun Hopsalín, pro ty starší bude připraveno vystoupení kapely Fleret, Pangea – the Beatles revival band, René Souček nebo zpěvačka Debbi. V průběhu dne se představí také mažoretky Talento, taneční skupina Dancepoint, Stormbeat, a spousta dalších. Připraveny budou také dílny pro děti či stánky s cyklistickou tématikou. Celým dnem pak provede sportovní komentátor Vojtěch Bernatský.

Akce Beskydské rekordy se koná pod záštitou primátora Mgr. Michala Pobuckého, Dis. a organizuje ji Beskydské informační centrum Frýdek-Místek, p. o. za finanční podpory statutárního města Frýdku-Místku a Moravskoslezského kraje.

Bližší informace hledejte na webových portálech www.beskydskerekordy.cz, www.beskydy.com a také na Facebooku Beskydského informačního centra Frýdek-Místek.