Jarní prázdniny jsou tu, rozjeďte to na svahu s Beskydy Card

Jarní prázdniny jsou tu, rozjeďte to na svahu s Beskydy Card

Publikováno: Po, 23.02.2015

Letošní zima se nenechala dlouho pobízet a vykouzlila fantastické podmínky pro ty, kdo si chtějí užít poctivého sněhu. Prázdniny ve škole jsou ideální příležitostí k pohodovému pobytu v Beskydech, který potěší celou rodinu.

Už jste slyšeli o regionální návštěvnické kartě Beskydy Card? Navštivte www.beskydycard.cz a užívejte si s ní více než 100 různých fantastických výhod. Beskydy Card platí po dobu 12 měsíců od pořízení a můžete ji získat zcela zdarma, stačí se ubytovat v některém z 38 partnerských ubytovacích zařízení v Beskydech. Kromě toho dá se zakoupit na stránkách eshop.beskydycard.cz nebo ve vybraných informačních centrech.

Co se dá s návštěvnickou kartou zažít? Jednou z mnoha výhod je například snížení cen na vlecích v lyžařských areálech, zvýhodněné zapůjčení lyžařského vybavení nebo výuka lyžování. Na sjezdových tratích různé obtížnosti si v turistické oblasti Beskydy-Valašsko zalyžujete až 100 dní v roce v devatenácti lyžařských areálech. Zimní dny jsou jako stvořené také pro regeneraci těla při wellness aktivitách. Vyberte si z bohaté nabídky relaxačních programů svůj oblíbený. Pokud si budete chtít na chvíli od lyží odpočinout, neváhejte si zajet na poznávací výlet do nedaleké Ostravy, kde zažijete úžasný svět techniky v areálu Dolní oblasti Vítkovic.

Bílá je zimním královstvím Beskyd

Hledáte místo, kde si můžete zalyžovat všichni, aniž byste se museli celou dobu věnovat dětem? Ve skiareálu Bílá je pro vaše ratolesti otevřený nejvybavenější dětský lyžařský park v České republice. Můžou si tu vyzkoušet pojízdný koberec, kolotoč, lanový vlek nebo dětskou pomu.

Dospělí si užijí lyžovačku na 7 perfektně upravených sjezdovkách. Kromě toho je tu Snowpark pro snowboardisty, SKI servis a půjčovna lyžařského vybavení. Také cesta na svah je pohodlná, středisko je totiž vybavené čtyřsedačkovou lanovkou, která urychluje provoz. Pro držitele Beskydy Card je lyžování na Bílé velmi výhodné.

To platí také pro sousední areál Ski Mezivodí, poblíž slovenských hranic. Nabízí 4 sjezdovky, a právě hlásí perfektní sněhové podmínky. Každý pátek a sobotu si tu můžete užít romantiku večerního lyžování. Bílá ale není jen místem skiareálů, může se pochlubit také nádhernou okolní přírodou. Její krásná zákoutí nejlépe prozkoumáte na běžkách. Na hřebenové túry v pravidelně udržovaných stopách se můžete vydat po čtyřech různých trasách Beskydské magistrály. Působivé výhledy vás neminou!

Pokud přemýšlíte o pobytu v okolí Bílé, můžete se ubytovat přímo u skiareálů. Ke sjezdovkám na Bílou se dá ale pohodlně dojet skibusy, které jsou vypravovány z Ostravy nebo z Nového Jičína.

Na Ostravici zažijete božský relax i výstup na Lysou horu

Oblast pod nejvyšší horou Beskyd vás potěší hlavně svou nabídkou wellness služeb, které pro vás budou s Beskydy Card výhodnější. Co takhle vyzkoušet infrasaunu s mořským klimatem nebo uvolňující masáž? Tu si můžete dopřát v hotelu Odra, třeba jako součást týdenního nebo víkendového wellness balíčku. Nenechte si ujít ani bio saunu, finskou saunu s krbem na dřevo, parní bylinnou, solnou či eukalyptovou lázeň a další lahůdky. Příjemně odpočinout si můžete také při saunování nebo u dobré kávy v nově otevřeném hotelu Freud.

Až budete mít pocit, že by to chtělo trochu pohybu, udělejte si turistický výlet tímto pohádkovým krajem. Nacházíte se totiž přímo pod Lysou horou, která jako pravý symbol láká velké množství sportovců. Nejvyšší hora Beskyd je také oblíbeným místem lyžařů, skialpinistů a běžkařů.

Kam se ještě určitě vyplatí zajet?

Parádně si zalyžujete například v nedalekých Malenovicích. A nejen tam, vydejte se také do Palkovic, na Kociánku v Čeladné, na Visalaje, Opálenou nebo Pustevny. Ze sjezdovky na Červeném kameni v Kopřivnici si můžete odskočit na prohlídku Technického muzea Tatra Kopřivnice. Oblíbenou turistickou lokalitou je také Čeladná nebo Kunčice pod Ondřejníkem. V Beskydech je nyní v provozu 19 zimních středisek a do návštěvnické karty je zapojeno 7 z nich. Podrobnosti o lyžařských výhodách s Beskydy Card najdete na http://www.beskydycard.cz/cz/atraktivity?category=SZ.

Pokud právě není ideální počasí pro lyžovačku, nemusíte zůstávat s rodinou na hotelu. Co takhle zajet si do aquaparku Olešná u Frýdku-Místku? Děti si tu vyzkouší řadu atrakcí a vy se v klidu prohřejete třeba v saunovém světě. Kolem přilehlé přehrady Olešná vedou upravené běžecké stopy, takže si tu přijdou na své také příznivci běžkování. Ubytovat se můžete třeba v hotelu Terasa poblíž aquaparku a vyzkoušet v něm wellness Vitální svět.

Vychutnejte si Beskydy se vším, co právě nabízejí. Budete se cítit plní energie a báječných zážitků nejen z lyžařského dobrodružství. Pro více informací navštivte www.beskydycard.cz.

Zdroj: www.idnes.cz