Informace o Frýdku-Místku a Beskydech v mobilech

Informace o Frýdku-Místku a Beskydech v mobilech

Publikováno: Út, 24.09.2013

Většina obyvatel a návštěvníků města se již ve Frýdku-Místku jistě setkala s QR kódy, které jsou umístěny u turistických atraktivit města a na autobusových zastávkách MHD. Současně se tak využívá mobilní informační systém, který nabízí aktuální informace z Frýdku-Místku a Beskyd. A o co vlastně jde a co tyto QR kódy představují?

„QR kód je dvojrozměrný kód zapisovaný do čtverce, v našem městě je umístěn na kovových cedulích přímo na příslušné atraktivitě města nebo autobusové zastávce. Tyto kódy zpravidla obsahují internetovou adresu nebo kontaktní informace o daném objektu a má-li občan či návštěvník zájem, může si tyto informace bezplatně stáhnout do svého mobilního telefonu. Má to tu výhodu, že informace se může zájemce dovědět kdykoliv, v kterýkoliv den či hodinu," říká ředitelka Beskydského informačního centra Frýdek-Místek, které projekt realizovalo.

Současně je ve Frýdku-Místku k dispozici tzv. Mobilní informační systém, který umožňuje zcela zdarma získat kompletní servis informací, např. jízdní řády, kalendář akcí, památky a turistické atraktivity v Beskydech včetně fotografií a také katalog firem a služeb, to vše aktuální," dodává ředitelka Monika Konvičná.

A co je pro získání informací nutné udělat? Stačí mít ve vašem mobilním čtečku QR kódů nebo si ji stáhnout přímo přes aplikaci qrbeskydy.cz a připojit se k wifi pomocí vysílačů umístěných po celém Frýdku-Místku, kdy se vám automaticky načte aplikace.

Dnes už se v průměru ke službě připojí měsíčně kolem 9000 lidí, z toho až dvě třetiny ji využívají opakovaně. Nejvíce navštěvované stránky jsou především jízdní řády a kalendář akcí. Výhodou je, že je každou minutu, díky mobilním telefonům, máme „v kapse".

Informace o fungování městského informačního systému a QR kodech naleznete na odkazu: www.qrbeskydy.cz.