Hudební festival Janáčkovy Hukvaldy se chýlí ke konci

Hudební festival Janáčkovy Hukvaldy se chýlí ke konci

Publikováno: Pá, 19.07.2013

Koncerty v rámci Mezinárodního hudebního festivalu Janáčkovy Hukvaldy se blíží k závěru. V pátek 19. července se uskuteční „Koncert pro housle a klavír“ v Refektáři piaristického kláštera v Příboře. Od 18:00 zde v podání Sophie Jaffé (housle) a Bjoerna Lehmanna (klavír) zazní skladby Ludwiga van Beethovena (Sonáta pro housle a klavír A dur, op. 30 č. 1), Béla Bartóka (Sonáta pro housle a klavír č. 2 SZ 76), Leoše Janáčka (V mlhách - klavírní sólo) a Césara Francka (Sonáta pro houslea klavír). Vstupenky v hodnotě 150 Kč/ 75 Kč lze zakoupit pouze online na www.janackovyhuklvaldy.cz.

V sobotu 20. července se můžete vydat na zámek do Frýdku-Místku, kde se můžete těšit od 18:00 na program Leoš Janáček a Benjamin Britten v písních. Účinkovat budou Karel Košárek na klavír a Roman Janál na baryton. Vstupenky v  hodnotě 150,-Kč/75,-Kč můžete opět rezervovat na www.janackovyhukvaldy.cz.

Závěrečný koncert hudebního festivalu „Elegantní provokace“ se pak bude konat v neděli v 17:00 ve společenském sálu hotelu Hukvaldy. Na housle zahraje Martina Bačová, na klavír Alexandr Starý. Zazní skladby Otmara Mácha (Elegie pro housle a klavír), Leoše Janáčka (Sonáta pro housle a klavír), Richarda Strausse (Sonáta pro housle a klavír Es-Dur, Op. 18) a Béla Bartóka (Rumunské lidové tance). Cena vstupného je 150 Kč/ 75 Kč.