Frýdek-Místek na kole letos poprvé!

Frýdek-Místek na kole letos poprvé!

Publikováno: Út, 15.04.2014

Letos poprvé spojily síly Beskydské informační centrum Frýdek-Místek, p.o., statutární město Frýdek-Místek, Policie ČR, Městská policie Frýdek-Místek, Český červený kříž a BESIP, aby uspořádali 1.ročník akce s názvem Frýdek-Místek na kole. Připravte se proto s námi na sezónu, čeká vás zábava na každém metru! A to vše zdarma.

Den plný sportu, zábavy a soutěží o zajímavé ceny a bohatým programem se uskuteční v sobotu 17. 5. 2014 na Olešné. Hlavní program proběhne na parkovišti u Rybárny od 10.00 hodin do 18.00 hodin. A na co se můžete těšit?

Program pamatuje na rodiče s dětmi, závodníky, cyklistické nadšence, turisty i ty, co si chtějí odpočinout na březích přehrady Olešná. Připraveny budou 3 cyklotrasy se soutěžně sportovními disciplínami pro všechny věkové kategorie i handicapované. Jedna z nich bude i adrenalinová, přijeďte proto ukázat co je ve vás, vydejte se na 16 km dlouhý okruh, zdolejte palkovickou sjezdovku a vyhrajte hlavní cenu – tandemový let na motorovém paraglidu!

Pro malé jezdce budou určitě vzrušujícím zážitkem závody na odrážedle, kde není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Nejen těm starším se bude tajit dech při adrenalinové show na kolech, kterou ukáže Wheel klub Karviná, a kteří vás některé z triků také naučí. A pro ty, co si chtějí na březích přehrady odpočinout, jsou určeny přednášky Martina Stillera a jeho Cyklocestování.

Kolem přehrady Olešná budou připraveny také stanoviště, kde budete moci otestovat své znalosti a ty si také rozšířit. Policie ČR, Městská policie Frýdek-Místek, BESIP vás naučí, jak se správně chovat v silničním provozu, jaké správné vybavení by měl mít každý cyklista a Český červený kříž vám ukáže, jak poskytovat první pomoc.

Pokud si chcete koupit nové kolo, s jeho výběrem vám pomohou prodejci kol. Ti vám také provedou základní servis vašeho kola a ukáží, jak si sám opravit třeba defekt. Návštěvníci si mimo novinek pro cyklistiku vyzkouší také elektrokola, jízdu na segwayích nebo se seznámí také s vybavením pro handicapované.

Celý den ukončí koncert kapely R.U.M. s českými a slovenskými hity. V průběhu celého dne bude zajištěno občerstvení, ochutnávky, ukázky výrobků spojených se zdravým životním stylem či cyklistického oblečení a vybavení.

Nesmíme však opomenout, že sportovní festival Frýdek-Místek na kole pamatuje také na charitativní projekty. Přivezte s sebou staré kolo, které vám zbytečně již stojí ve sklepě a věnujte ho obecně prospěšné společnosti Kola pro Afriku. A nemusí to být ani kolo, stačí donést nějaké nářadí na jeho opravu a pomozte sbalit montážní kufr.

Program celého dne vám budeme průběžně detailněji přibližovat na webových stránkách Beskydského informačního centra Frýdek-Místek www.beskydy.com a také na jeho Facebooku. V případě nepříznivého počasí se akce přesouvá o týden – na 24. 5. 2014.

Pořadatel akce:

Beskydské informační centrum Frýdek-Místek, p.o.

Děkujeme partnerům akce:

statutární město Frýdek-Místek

Policie ČR

Městská policie Frýdek-Místek

Český červený kříž

BESIP

obec Palkovice

Ski Palkovice

Region Beskydy

Moravskoslezský kraj

KulturaFM

Sportplex

Kola pro Afriku

Ruma sport

Cyklo Velička

Jump sport

Nej Sport

Hudy sport

Sport Mag

Fajne kolo

AZUB BIKE

Hrošík

Marlenka
Birrel

Pepsi a Toma

Missiva

Ovocňák

REJ

Rekreační centrum Sepetná

Tiskárna Kleinwächter

tým ed6u

Sun outdoor Bílá

Ski Bílá

Technické služby Frýdek-Místek

Frýdecká skládka

Hospůdka U Toma

Coolárna

Martin Stiller – cyklocestování

APA centrum + etotem