Frýdek-Místek bude hostit ME v cyklistice!

Frýdek-Místek bude hostit ME v cyklistice!

Publikováno: Po, 15.07.2013

Evropský šampionát v silniční cyklistice, který se pro kategorie U23 mužů, U23 žen ,juniorů a juniorek uskuteční na Moravě 17. - 21. července, přitáhne rekordní počet zemí. Mistrovského závodu se zúčastní závodníci z 33 zemí Evropy.

Také konkrétní číslo startujících jezdců bude rovněž hodně vysoké, ale zatím je nelze upřesnit. Přihlášky jsou jako širší nominace, takže jednotlivé svazy na nich mají více závodníků a závodnic než může startovat. Každopádně do časovek může každá země postavit po třech závodních, závod s hromadným startem může jet sedm mužů U23 a stejný počet juniorů, v kategorii žen U23 a juniorek pak osmi závodnicích.
Ve Frýdku-Místku, Brně a Olomouci se představí jezdci následujících států: Rakouska, Ázebájdžánu, Belgie, Běloruska, Chorvatska, ČR, Dánska, Španělska, Estonska, Finska, Francie, Británie, Německa, Řecka, Maďarska, Irska, Itálie, Lotyšska, Litvy, Lucemburska, Moldávie, Monaka, Nizozemí, Norska, Polska, Portugalska, Rumunska, Ruska, Slovinska, Švýcarska, Slovenska, Švédska a Ukrajiny.

Ve čtvrtek 18. července bude závod zahájen ve Frýdku-Místku časovkou. V 10.00 hodin se na start postaví junioři, v 15.30 poté ženy U23. Trasa časovky povede do Frýdlantu n.O. a bude mít délku 22 km. Start i cíl bude na bývalém autobusovém nádraží v Místku (ul. Politických obětí). S tímto závodem se však očekávají uzavírky a omezení v dopravě. Více informací ZDE.