Frýdek≈Místek na kole startuje 20. května. Pořiďte si na to stylové tričko

Frýdek≈Místek na kole startuje 20. května. Pořiďte si na to stylové tričko

Publikováno: St, 05.04.2017

Zahájení cyklistické sezóny ve Frýdku-Místku se blíží. Čtvrtý ročník akce Frýdek-Místek na kole odstartuje již 20. května 2017 v autokempu u přehrady Olešná!

Oblíbená akce Frýdek-Místek na kole je určena všem, kdo má rád cyklistiku a zdravý životní styl. Návštěvníci akce si tak užijí pestrou přehlídku všeho, co souvisí nejen s cyklistikou, ale také se vším, co má kola a kolečka. A hlavně pamatuje na všechny jezdce od těch nejmenších na odrážedlech, přes občasné výletníky až po zapálené sportovce.

„Pro účastníky akce budou i v letošním roce připraveny 2 trasy, a to na 4,5 km a 16 km. Trasa s délkou 16 km bude mít charakter společné vyjížďky a povede z Olešné směrem k palkovické sjezdovce a zpět. Na palkovické sjezdovce proběhne soutěž o ceny ve výjezdu do vrchu v jednotlivých kategoriích. Trasa na 4,5 km povede okolo přehrady Olešná a bude volně přístupnou vyjížďkou, kde na trase čeká účastníky plnění zajímavých úkolů týkajících se  bezpečnosti a dalších úkolů s cyklotématikou, za které obdrží slosovatelný lístek do tomboly o zajímavé ceny. Finále dne bude patřit losování o víkendový pobyt v rekreačním centru Sepetná v Ostravici, do kterého se mohou zapojit všichni zúčastnění tras,“ přibližuje celodenní program ředitelka Beskydského informačního centra Frýdek-Místek Monika Konvičná. Celý den pak budou mít účastníci možnost v zázemí autokempu navštívit i spoustu stánků, které budou prezentovat produkty zdravého životního stylu, nabízet jízdní kola, doplňky a oblečení. Vyzkoušet si budou moci i projížďku na netradičních kolech, nordic walking a spoustu dalšího.

Jelikož se celý letošní rok nese v duchu 750 let od první zmínky Frýdku-Místku, připraví Muzeum Beskyd výstavu pod širým nebem "V jedné stopě aneb od draisiny k bicyklu". Zpestřením celého dne bude rovněž i návštěva velocipedistů z Klubu českých velocipedistů v Hrabové.

Za předešlé tři roky našla akce své nadšence, a proto připravilo pořádající Beskydské informační centrum Frýdek-Místek možnost zakoupení triček s grafikou akce Frýdek-Místek na kole, které je možné si zakoupit na webu www.fmnakole.cz, který získal v letošním roce zcela nový vzhled. Kvalitní trička Nanosilver od firmy NanoTrade, s.r.o. jsou k dostání za zvýhodněnou cenu 299,-Kč v dámském, pánském i dětském provedení. Antibakteriální tričko nanosilver® Classic je vhodné i jako univerzální každodenní tričko. Trička obsahují molekuly stříbra nanosilver®,  které zabraňují tvorbě bakterií a tím eliminují zápach po uschnutí. Tričko má schopnost absorpce, je prodyšné, pružné a poskytuje komfort při nošení. Materiál pohodlného prádla nanosilver® Classic se stříbrem proti bakteriím a zápachu je opakovaně testována v různých, každodenních i extrémních podmínkách.

Objednané trička je nutné objednat a zaplatit nejpozději do 10. května 2017. Trička poté budou k vyzvednutí na registračním stánku Beskydského informačního centra Frýdek-Místek v den konání akce.

A i letos pomáháme! Pokud máte doma nepotřebné kolo, můžete jej darovat na dobré účely. Přivezte je na 20. května na Olešnou a darujte je nadaci Kola pro Afriku!
 
Aktuální informace o akci Frýdek-Místek na kole najdete na www.fmnakole.cz!