Frenštátský Den dětí spojí generace, bude se konat v zahradě Domova seniorů Hortenzie

Frenštátský Den dětí spojí generace, bude se konat v zahradě Domova seniorů Hortenzie

Publikováno: Pá, 24.04.2015

"Výprava za kouzelnou babičkou a dědečkem" tento podtitul nese letošní Den dětí, který každý rok organizuje Město Frenštát pod Radhoštěm a CVČ Astra ve spolupráci se závodem Continental Automotive Czech Republic s.r.o.. V letošním roce se bude tato velká dětská akce konat v pátek 29. května od 13 hodin na netradičním místě v zahradě Domova seniorů Hortenzie. Každý rok se Den dětí nese v jiném duchu a má jedno velké ústřední téma. Tentokrát se organizátoři rozhodli k odvážnému kroku, který spojí generace.

Toho, že se téměř v každé pohádce objevuje kouzelná babička nebo dědeček, využili organizátoři k tvorbě skutečně originálního programu. Na tuto netradiční myšlenku je přitom přivedla náhoda. Zuzana Kalinová z Městského kulturního střediska popisuje: "Asi před třemi měsíci nás kontaktoval ředitel Domova Hortenzie s tím, že by chtěl ve spolupráci s námi uspořádat v areálu Domova nějakou akci pro širokou veřejnost. Zrovna v té době jsme už spolu s Centrem volného času Astra a společností Continental pracovali na programu Dětského dne. Slovo dalo slovo a nápad byl tady. Proč neudělat Dětský den přímo v Hortenzii!? Čím více jsme začali tuto myšlenku rozvíjet, tím více se nám líbila." Velká zahrada, rozlehlý sad a prostorné parkoviště Domova Hortenzie nabízí ideální podmínky pro organizaci akce, kterou každoročně navštíví několik stovek dětí. "Babička s dědečkem jsou oblíbené pohádkové postavy a významnou roli by měli hrát i v reálném životě dětí. Vymysleli jsme 10 originálních disciplín podle pohádek, ve kterých se prarodiče vyskytují. Děti si tak budou moci zasoutěžit například v pohádkách O veliké řepě, Tři zlaté vlasy Děda Vševěda, O Koblížkovi, Tři přadleny a dalších. To, že se bude tento program odehrávat v zahradě domova seniorů, je více než symbolické," popisuje program Ilona Golichová z Centra volného času Astra.

Mimo uvedené soutěže bude součástí Dětského dne bohatý doprovodný program: malování na tvář, skákací hrad, lanové aktivity centra Tarzánie, ukázka výcviku psů Psí školy Arca, lukostřelba, divadlo Veverky Terky a Myšky Klárky, poznávání ovocných stromů, houbičková soutěž Continental a tvořivé dílny. Přímo na pódiu vystoupí kouzelník, tanečníci zumby, k vidění bude i ukázka požárního útoku malých frenštátských hasičů. Celý program Dne dětí uzavře v 17:00 hodin vystoupení písničkáře Pavla Nováka mladšího. "Je to výzva, kterou vítáme, patříme k nejmodernějším zařízením tohoto druhu v Moravskoslezském kraji a tak se snažíme, abychom byli pozitivně vnímáni i veřejností. Pokud budou naši klienti chtít, tak se budou moci do programu také zapojit, například při razítkování herních karet, které budou mít děti na krku, anebo při jejich odměňování. Už se moc těším, až to tady ožije tím dětským hemžením, jsem přesvědčen, že to bude fajn." Řekl ředitel Domova Hortenzie Jiří Absolon. Vstup na celou akci je zdarma. V případě špatného počasí připravili pořadatelé "mokrou" variantu v tělocvičně Hotelové školy ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Zdroj: www.frenstat.info