Fond CR se rozrůstá o nové členy

Fond CR se rozrůstá o nové členy

Publikováno: St, 01.12.2021

O tom, že založit Fond cestovního ruchu TO Beskydy-Valašsko byla dobrá myšlenka, se přesvědčili členové fondu 14. 4. 2021 na svém zasedání, kdy vedení DM TO B-V avizovalo možnost čerpání dotace z MMR a MSK. V tento okamžik jsme byli připraveni kofinancovat výši dotačních programů, a tudíž rozhodování o naplnění aktivit akčního plánu na rok 2021 s přesahem na rok 2022 bylo veselejší.

K založení Fondu cestovního ruchu nás vedla snaha zvýšit zájem turistů o Beskydy a také záměr měst a obcí společně ovlivňovat marketingové aktivity v dané lokalitě. Společná a cílená propagace naší turistické oblasti byla a evidentně je nezbytná, zřízení fondu se tedy vyplatilo.

Díky Fondu cestovního ruchu jsme připraveni žádat o dotace a prostředky fondu využít ke kofinancování. Např. výzva NPPCR MMR byla podmíněna 50% kofinancováním. Těžko bychom mohli na dotaci sáhnout, kdyby do fondu města a obce nepřispívaly. Za to jim patří velké díky.

Na sklonku roku 2020 se ke stávajícím členům přidaly obce Krásná a Staré Hamry, v listopadu 2021 obec Hodslavice.

Aktuální členové Fond cestovního ruchu turistické oblasti Beskydy-Valašsko k 30. 11. 2021:

1.    Město Frýdek-Místek

2.    Město Nový Jičín

3.    Město Kopřivnice

4.    Město Frenštát pod Radhoštěm

5.    Město Štramberk

6.    Město Příbor

7.    Obec Kunčice pod Ondřejníkem

8.    Obec Trojanovice

9.    Obec Hukvaldy

10.  Obec Krásná

11.  Obec Staré Hamry

12.  Obec Hodslavice

 

Fond je otevřený každému, kdo chce spojit síly a prostředky na podporu cestovního ruchu v Beskydech. Důležité je to, že přispívatelé sami společně rozhodují o tom, jaké projekty z vložených prostředků podpoří.

Děkujeme všem zapojeným za podporu cestovního ruchu v naší turistické oblasti Beskydy.