Festival Ladná Čeladná nabídne tři scény a rozšířený program pro děti

Festival Ladná Čeladná nabídne tři scény a rozšířený program pro děti

Publikováno: Pá, 22.07.2016

Poslední červencový víkend Čeladná ožije hudbou, divadlem a filmem. V blízkosti areálu tamní základní školy se totiž 29. a 30. července koná druhý ročník festivalu Ladná Čeladná, který pořádá obec ve spolupráci s dramaturgickým týmem Colours of Ostrava.

V rámci dvoudenního programu vystoupí deset kapel a čtyři divadelní soubory. Hlavní hvězdou letošního ročníku jsou britští CC Smugglers, kteří své evropské turné zahájili v anglickém Brightonu a po sérii vystoupení v Británii, Nizozemsku nebo Německu zahrají na Colours of Ostrava a o 14 dní později právě v Čeladné. Kapela tvoří hudbu inspirovanou folkem, swingem, jazzem či blues a v jejím bohatém nástrojovém obsazení nechybí kytara, banjo, housle, akordeon nebo kontrabas. „Jsem velice ráda, že se nám podařilo dostat na Ladnou Čeladnou zrovna tuto kapelu. Známá je především svými živelnými koncerty a ne nadarmo je hudebními kritiky označována jako jedna z nejlepších naživo hrajících kapel současnosti. Loni byli zlatým hřebem večera Hayseed Dixie, kteří dokázali publikum neuvěřitelně roztancovat, a věřím, že stejný úspěch bude mít i tato anglická šestice v čele se showmanským zpěvákem Richiem Prynnem,“ uvedla ředitelka Colours Zlata Holušová, která festival Ladná Čeladná dramaturgicky zaštiťuje.

Velkým tahákem letošního ročníku je také kapela Zrní, jež patří mezi špičku české hudební klubové scény a letos slaví 15 let od svého vzniku. Milovníci worldmusic se pro změnu mohou těšit na Čankišou, kteří svými koncerty nabitými energií a divokými rytmy slaví úspěchy na českých i zahraničních festivalech. Za pozornost ale stojí také Bára Hrzánová se svou folkrockovou kapelou Condurango nebo kapely Voxel či Poletíme?.

Kromě koncertů se na festivalu Ladná Čeladná budou odehrávat i divadelní představení, určená jak pro dospělé, tak děti. „Návštěvníci se mohou těšit například na představení inspirovaná pohádkami Františka Hrubína v podání Vlaďky Krakovské nebo na žonglérskou klauniádu Divadla Kufr. Chybět nebudou ani loutky, které rozpohybuje Divadlo Pavlenka a příznivci inteligentního humoru by si neměli nechat ujít hudebně-dramatický freestylový seminář opavského divadla Děsně fajn,“ vylíčil dramaturg divadelního programu Jiří Moravčík.

Festival Ladná Čeladná je od počátku koncipován jako rodinný, a tak je v programu kladen velký důraz na doprovodný program pro nejmenší návštěvníky. Loni do areálu dorazilo na 400 dětí a 2,5 tisíce dospělých a cílem organizátorů je tato čísla pro letošní ročník výrazně zvýšit. „Kromě divadelních představení, workshopů a dětské zóny s atrakcemi připravujeme pro letošní rok řadu novinek, které ocení především rodiny s dětmi,“ uzavřela Zlata Holušová.

Informace ke vstupenkám
•    Dvoudenní vstupné: v předprodeji 200 Kč / na místě 250 Kč
•    Jednodenní vstupné: v předprodeji 150 Kč / na místě 170 Kč
•    Děti do 15 let (v předprodeji i na místě): jednotná cena 100 Kč, děti do 140 cm zdarma
•    Držitelé ZTP, ZTP/P: dvoudenní vstupné 100 Kč / jednodenní vstupné 75 Kč (Vstupenky k zakoupení na místě po předložení průkazu ZTP, ZTP/P. Doprovod držitele ZTP/P vstup zdarma.)

Vstupenky lze zakoupit v Knihovně a informačním centru Čeladná a dále v informačních centrech ve Frýdku-Místku, Frýdlantu n. Ostravicí, Frenštátu p. Radhoštěm a v prodejně Oriental v Ostravě.