Beskydské Farmářské trhy lákají na zabijačkové speciality

Beskydské Farmářské trhy lákají na zabijačkové speciality

Publikováno: Út, 08.11.2016

Beskydské farmářské trhy ve Frýdku-Místku, které město pořádá již šestým rokem od května do prosince co čtrnáct dní vždy ve čtvrtek na místeckém náměstí Svobody, budou 10. listopadu ve znamení ZABIJAČKY. Návštěvníci si tak budou moci od 9 do 16 hodin zakoupit kromě tradičních výrobků a produktů také zabijačkové speciality a připraveno bude i bohaté občerstvení.

„Zabijačka na listopadových farmářských trzích je již tradicí, mezi návštěvníky má veliký ohlas, proto ji také pořádáme každým rokem. Návštěvníci budou mít i letos možnost porovnat výrobky a chutě zabijačkových specialit z různých oblastí,“ láká náměstek primátora Karel Deutscher s tím, že na trzích se budou prezentovat řezníci a uzenáři z Trojanovic, Větřkovic a Hranic. Nabízet budou jelita, jitrnice, tlačenku, škvarky a další zabijačkové pochoutky a uzenářské výrobky. Součástí bude také teplý pult se zabijačkovou polévkou, prejtem se zelím a chlebem nebo ovarem s hořčicí.  Protože má být chladné počasí, nebudou chybět ani teplé nápoje, od zázvorového a rakytníkového nápoje, přes svařené víno, až po letošní novinku, kterou je alkoholický levandulový punč. Prodávat se budou i pečené kaštany. K dobré atmosféře přispěje muzikant s flašinetem i reprodukovaná hudba.  

Na trzích nebudou chybět ani tradičně nabízené mléčné produkty, různé druhy pečiva, ovocné šťávy, marmelády nebo med. Z ovoce a zeleniny budou prodejci nabízet zejména jablka, hrušky, zelí, pórek, brambory a česnek. K mání budou také sýry, vajíčka z podestýlky, kysané zelí z Bystročic, křepelčí vajíčka, králičí i křepelčí maso a chybět nebudou rukodělné výrobky, od levandulových uklidňujících polštářků, přes dřevěné vařečky, až po formičky na pečení.

Pořadatelem Beskydských farmářských trhů je statutární město Frýdek-Místek.

Beskydské farmářské trhy:
10. 11.  zabijačka
24. 11.  adventní zboží

 

Zdroj: Jana Matějíková, Magistrát města Frýdku-Místku