Extrémní Emos inline24 prověřila silná bouřka

Extrémní Emos inline24 prověřila silná bouřka

Publikováno: Po, 27.06.2016

Víkendový extrémní závod EMOS inline24 kolem Olešné byl opravdu extrémní. Zpočátku závodníci bojovali s vysokými teplotami, které se na rozpálené trase šplhaly až k čtyřiceti stupňům. V podvečer naopak bojovali pořadatelé se silným větrem, který byl doprovázen krátkou, ale o to silnější bouřkou. V neděli dopoledne závod předčasně ukončila další bouřka. Přesto všechno se závod vydařil. Vzdalo ho jen pět týmů ze sto třiceti pěti. Závodníci najeli celkem 12 207 okruhů, tedy 54 931,5 km. Mistři ČR v Emos inline24 maratonu dvojic Labuz Martin a Švrček Rostislav měli v nohách 133 okruhů, což je 598,5 kilometrů.

Rozmary počasí si letos pěkně pohráli nejen se závodníky, ale i s pořadateli a vynutily si rychlé akce. Už pár hodin po startu byli závodníci schváceni vedrem, proto pořadatelé rychle vybudovali provizorní Emos aqua stan se zahradními sprchami, které nabídli zchlazení. V podvečer se naopak závody málem proměnily v drakiádu. Silný vítr, který doprovázel bouřku, nadzvedával stany pořadatelů, kteří spolu se závodníky viseli na konstrukcích stanů a bránili je před odfouknutím. Vše se podařilo uchránit a závod po zhruba hodinové pauze pokračoval. Bohužel, v neděli dopoledne se přihnala další bouřka. Závod byl předčasně ukončen v 9:45 hodin, tedy jednu a čtvrt hodiny před stanoveným koncem závodu.

Zdravotníci ošetřily desítky odřenin po pádech, ale také puchýře a otlaky, které se díky vysokým teplotám a následnému dešti tvořily na nohách závodníků mnohem rychleji než obvykle. Při předávce štafety upadla jedna závodnice nešťastně na záda a udeřila se do hlavy, naštěstí je v pořádku.  Menšímu počtu zranění napomohla i prodloužená šikana před předávací zónou, která nutila závodníky k podstatnému zpomalení.
V závodech jsou dekorováni absolutní vítězové jednotlivých kategorií, což znamená, že na bednu se postaví a cenu si odnese 108 závodníků. Mimo to je vyhlášen i bruslař s největším počtem okruhů a nejrychlejší bruslař.

Mistři ČR v inline maratonu dvojic Labuz Martin a Švrček Rostislav - 133 okruhů - 598,5 km
Mistři ČR v inline maratonu čtveřic Pospíšilík Vojtěch, Engl Jiří, Hladík Vladimír, Trnavský Lukáš – 139 okruhů – 625,5 km
Nejrychlejší hobby tým – dvojice Pitron Petr a Mutl Ivo – 116 okruhů – 522 km
Nejrychlejší hobby tým – čtveřice Horváth Ondřej, Svoboda Martin, Vančo-Minařík Radim, Heczko Marek – 131 okruhů – 589,5 km
Největší počet okruhů: Matěj Hloušek – 79 okruhů (355,5 km), Nikola Šimonidesová – 66 okruhů (297 km)
Nejrychleji zajeté kolo: Vojtěch Pospíšilík – 7:47 min., Erika Pavelková – 8:31 min.

Další výsledky http://www.inline24.cz/inline24/vysledkova-listina/ 

Zdroj: Jana Matějíková, tiskové centrum EMOS Inline24

Foto: Jan Smékal