Do Beskyd procházkou za křupavou pochoutkou

Do Beskyd procházkou za křupavou pochoutkou

Publikováno: Pá, 31.05.2019

Kdo by neznal Štramberské uši? Tradiční pochoutku ochucenou typickou směsí koření, s historií sahající do 13. století, opředenou pověstí o Tatarech. Oblíbili si ji malí i velcí, na mlsanou nebo ke kávě, pro gurmány zdobené či plněné. Štramberské uši na sto způsobů.

A přece! Ty pravé jsou jen jedny. Pokud chcete poznat Štramberk i jinak než „po svých“ a zajímají vás místní specifika a tradice, vyzkoušejte Štramberské pikanterie. A jak se ty zaručeně pravé uši vyrábí, se dozvíte přímo u jednoho z místních mistrů pekařů. Vyberte si termín a přidejte se na jednu z pravidelných prohlídek. Nejbližší začíná v neděli 23. června od 14:00 u kašny na Náměstí.

Štramberské pikanterie se během prvního roku svého fungování staly oblíbenou aktivitou. Komentované prohlídky města s průvodcem využilo téměř sedm stovek výletníků. Za odvedený kus práce a přínos regionálnímu cestovnímu ruchu se Pikanterie od minulého týdne mohou také pyšnit oceněním Ceny cestovního ruchu za Nejlepší turistický produkt v Beskydech 2018.

A co vy? Chystáte se na Štramberské pikanterie?