Dny s průvodcem jsou v letošním roce plné novinek!

Dny s průvodcem jsou v letošním roce plné novinek!

Publikováno: St, 15.04.2015

Nestačí vám informace o historii Frýdku-Místku z knih, brožur nebo letáků? Chtěli byste se dozvědět více? Tak přijďte na Den s průvodcem, v letošním roce na vás navíc čeká spousta novinek!

Beskydské informační centrum Frýdek-Místek, p. o. pořádá již několikátým rokem ve Frýdku-Místku Dny s průvodcem. Tyto akce si v jejich průběhu získaly velkou popularitu. Cílem akce je seznámit nejen turisty, ale především občany města s jeho historií a současností, přiblížit jim atraktivity, které mnohdy míjejí bez povšimnutí a také s místními rodáky.

V letošním roce Beskydské informační centrum Frýdek-Místek, p. o. připravilo novinkové okruhy. V sobotu 25. dubna 2015 se v 9.30 hod. se vydáme ze Zámeckého náměstí společně s historikem na putování za historií Frýdku-Místku. Na začátku prohlídky vám přiblížíme historii celé oblasti Frýdeckomístecka, poté se přemístíme přes ulici Hlubokou k bazilice Navštívení Panny Marie. Zde vám povíme něco k její historii a k pověsti, která se k bazilice váže. Odtud přes Těšínskou ulici přejdeme k třídě T. G. Masaryka, kde prohlídku ukončíme.

Ve stejný den se ve 12.30 hod. setkáme v Místku, kde bude připravena zbrusu nová komentovaná prohlídka s názvem Nádherné stopy historie aneb poznej erby, busty a sochy našeho města. S tímto novinkovým produktem se mohli návštěvníci setkat již v minulém roce ve Frýdku, letos se však prohlídka přesouvá do místecké části města. Zde prohlídka začne tradičně na náměstí Svobody, odkud se přemístíme ke kostelu svatého Jakuba, přes sady B. Smetany a Janáčkův park a celou prohlídku zakončíme v okolí kostela Všech svatých. Na každé zastávce i v průběhu procházky budete upozorňování na různé zajímavé sochy, skryté erby či busty, kolem kterých třeba každý den procházíte.

Třešničkou na dortu v letošních novinkových akcích bude jistě komentovaná prohlídka s názvem Po stopách textilek ve Frýdku-Místku, která se uskuteční 30. května 2015 od 9.00 hodin. Vydejte se společně s námi za architekturou Frýdku-Místku, kterou ovlivnil rozvoj textilního průmyslu. Tato prohlídka však bude jak časově, tak délkou náročnější než ostatní prohlídky.

Všechny prohlídky se konají zdarma. V případně velmi nepříznivého počasí se akce nekonají, sledujte proto webové stránky Beskydského informačního centra Frýdek-Místek www.beskydy.com.