Děcka vezměte lyže a hurá na Raškohrátky!

Děcka vezměte lyže a hurá na Raškohrátky!

Publikováno: Pá, 05.02.2016

Jediným místem ve Frenštátě pod Radhoštěm, kde se přes velmi teplé počasí udržel sníh, je malá sjezdovka v Areálu skokanských můstků Jiřího Rašky. Právě zde proběhnou v sobotu 6. února od 13 hodin už čtvrté Raškohrátky. Vedle dětského závodu ve skoku na lyžích a slalomu si zde budou moci zařádit i dospělí. Pro ně pořadatelé připravili silovou soutěž "Velevýdrap do skokanského můstku".
 
I když musel být program v závislosti na nezvykle teplém počasí upraven, tak pořadatelé chystají soutěže pro děti i dospělé. Nebude chybět šestiboj Lvíčka Fittyho ani soutěž ve výběhu do skokanského můstku. Kvůli nedostatku sněhu se letos poběží do středního můstku K45. K příležitosti 75. výročí narození fenomenálního Jiřího Rašky, po němž se celá akce jmenuje, bude v areálu také umístěna výstava fotografií, mapující budování skokanského areálu i postupný rozvoj lokality Horečky od začátku sedmdesátých let minulého století až do současnosti. A pozor, představí se i některé plánované projekty.  Návštěvníci Raškohrátek si  budou moci přímo na akci zakoupit i unikátní turistickou známku, vydanou na počest Jiřího Rašky. Raškohrátky jsou sportovní akcí, která je určena především dětem. Jako každý rok se na jejich organizaci podílí Městské kulturní středisko, TJ Frenštát pod Radhoštěm, frenštátští hasiči a Centrum volného času Astra. Předseda oddílu skokanů na lyžích Roman Klíma popisuje
"Počasí neporučíme, přesto sjezdovku máme připravenou a sníh se udrží. Do závodů ve skoku na lyžích a slalomu se mohou přihlásit všechny děti do deseti let, které se stihnou zaregistrovat. Registrace probíhá na dolní stanici lanovky od 13.15 do 14.15 hodin. Doufáme, že děcka i rodiče využijí příležitosti si možná letos neposedy ve Frenštátě zařádit na sněhu."

Zdroj: www.frenstat.info