Chceme více propagovat restaurace, horské chaty a kavárny

Chceme více propagovat restaurace, horské chaty a kavárny

Publikováno: Út, 23.08.2022

Určité gastro provozy se zcela jistě podílí na celkové spokojenosti návštěvníků Beskyd, jejich samotná existence a služby dotvářejí celkovou nabídku a mnohde významně posilují atraktivnost území, lokality a výletů.

I gastro provozy v Beskydech se pravděpodobně budou potýkat s určitým úbytkem hostů z důvodu toho, že lidé budou více šetřit a ceny za jídlo a nápoje půjdou nahoru, protože provozovatelé do nich musí promítnou zvýšení cen energií a dalších vstupů. Jednou z možností, jak takové riziko alespoň částečně řešit je zvýšená propagace.

Proto chceme zvýšit povědomí návštěvníků a výletníků o těchto gastro provozech, o tom, co zajímavého a jedinečného nabízí, co zde mohou zažít formou kalendária gastronomických akcí (např. Svatomartinská husa, víkend specialit z Beskyd apod.).

Těm, kdo se chtějí vydat na výlet pěšky či na kole, chceme umístit do nabídky pěších a cyklovýletů upoutávky na tyto gastro provozy, ať už jako místa pro občerstvení, nebo jako cílová místa (např. chaty na vrcholech apod).  A také naopak těm, kteří chtějí uspokojit své chuťové buňky a vyhledají si gastro provoz chceme ukázat, jaké jsou možnosti výletů a atraktivit v blízkosti
a tím je ještě více motivovat k návštěvě.  

Proto jsme zřídili na www.beskydyportal.cz novou sekci „RESTAURACE, HORSKÉ CHATY A KAVÁRNY“, kde postupně budeme propagovat více jak 70 gastro provozů, které jsou relevantní s ohledem na nabídku pro turisty
a návštěvníky Beskyd. Kulinářské akce, které tyto vybrané gastro provozy budou pořádat, zveřejníme v kalendáři akcí. A současně tuto propagaci akcí propojíme na sociálních sítích TO Beskydy, na portále Kudy z nudy a také do propagace v rámci celokrajského projektu POJEZ, který nahradil dříve známý projekt Jak šmakuje Moravskoslezsko.