Česká amatérská elita golfu se sejde v beskydské Ostravici

Česká amatérská elita golfu se sejde v beskydské Ostravici

Publikováno: Pá, 17.07.2015

O víkendu 18. a 19. července se česká amatérská elita představí v Golf & Ski Resortu Ostravice. Proběhne zde totiž 3. a 4. kolo extraligy družstev mužů a žen. Jedná se o nejprestižnější golfovou týmovou soutěž, které se zúčastní nejlepší hráči ze všech zde zastoupených klubů.

Herní systém celé soutěže se skládá z pěti kol na rány. První dvě se již odehrála na hřišti v Sokolově, dvě další hostí Golf & Ski Resort Ostravice a finále proběhne na Kunětické Hoře.

„Po odehrání pátého kola na Kunětické Hoře bude následovat závěrečné play off, kdy se prvních osm podle umístění v základní části utká o Mistra ČR, respektive o konečné umístění v tabulace extraligy,” informoval Ing. Daniel Kollár z Golf & Ski Resort Ostravice.

„Družstva na 9. - 12. místě sehrají systémem každý s každým souboje o udržení extraligové příslušnosti. Tato druhá fáze již probíhá jako boj muže proti muži, či žena proti ženě ve formátu jamkové hry. Hrají se jak čtyřhry, tak dvouhry a každé vítězství či remíza v utkání přináší body družstvu. Vítězí vždy družstvo s vyšším počtem bodů získaných v jednotlivých zápasech,” dodal Daniel Kollár.

Vítězové získají titul Mistra ČR v soutěži družstev mužů či žen a tím právo startu v Evropském poháru družstev - obdobě Ligy mistrů evropských zemí. Družstva na 11. a 12. místě naopak sestupují do příslušné 1. ligy.

„Po prvním kole je situace jak mezi muži, tak mezi ženami velmi vyrovnaná. Muži Park Golf Clubu Ostrava vedou o pouhých 9 ran před Beskydským Golfovým Klubem a další 2 rány pozadu je Golf Club Erpet Praha. Ženám zatím vévodí Royal Club Mariánské Lázně o 10 ran před Beskydským Golfovým Clubem a třetí příčku opět zaujímá Golf Club Erpet Praha se ztrátou dalších pěti ran,” dodal Daniel Kollár.

Zdroj: www.novinky.cz