Britský deník The Guardian láká turisty do Beskyd

Britský deník The Guardian láká turisty do Beskyd

Publikováno: Út, 28.01.2014

Britský deník The Guardian uveřejnil ve svých tipech na cestování, kterými láká turisty do různých lokalit světa, také Moravskoslezské Beskydy, které navíc dostaly největší prostor ze všech nabízených tipů. Článek doslova vyzývá čtenáře, aby na Pustevnách prožili svou vlastní pohádku.

Britský The Guardian oceňuje na Beskydech především nádhernou přírodu s čistým ovzduším a malebný ráz horských vesnic. Zmiňuje se o Pustevnách jako resortu pro nejlepší sjezdové lyžování v oblasti, které navíc nabízí pohádkovou atmosféru útulen Libušín a Maměnka. Pro běžecké lyžování doporučuje okruhy v přírodním parku Hostýn (v sousedním Zlínském kraji) se známou bazilikou Nanebevzetí Panny Marie a běžecké trasy přímo v Chráněné krajinné oblasti Beskydy, které všechny milovníky bílé stopy provedou nejkrásnějšími scenériemi v regionu.

Redaktoři britského listu však nezapomínají ani na návštěvu hory Radhošť se sochou pohanského boha Radegasta. Ubytování potom doporučují v Art & Design Miura Hotelu v Čeladné s unikátní spa, kde oceníte hydromasážní bazén s výhledem na okolní hory.

Na článek se můžete podívat ZDE.

Převzato z www.msregion.cz