Bohatá víkendová nabídka Frýdku-Místku i nejbližšího okolí

Bohatá víkendová nabídka Frýdku-Místku i nejbližšího okolí

Publikováno: Pá, 26.09.2014

Nevíte, co podniknout o nadcházejícím víkendu? Máme pro vás pár tipů!

Od pátku 26. září do soboty 27. září proběhne na Starých Hamrech Noc vědců. Můžete si přijít poslechnout zajímavé přednášky k aktuálnímu dění v astronomii či si popovídat s odborníky ve svém oboru. Po celý den bude možnost pozorování Slunce přes speciální folii, bude možnost si potěžkat opravdový meteorit a v případě jasné oblohy také večerní pozorování pod hvězdami pod vedením zkušeného demonstrátora.

V sobotu 27. září se můžete vydat na Hukvaldy, kde se uskuteční vycházka do podzimní hukvaldské obory se společným pozorováním ptáků a oborní zvěře (daňků, muflonů, černé zvěře). Sraz zájemců bude do 9:00 hod. u brány do obory na Hukvaldech. Organizátoři doporučují dobrou obuv, dalekohled, fotoaparát, klíče k určování ptáků, př. oblečení do deště, neboť akce se koná za každého počasí.

Tento víkend máte poslední možnost v tomto roce navštívit věž kostela sv. Jana Křitele ve Frýdku. Věž byla otevřena od května a tento víkend zavírá své brány. Otevřeno je v sobotu i neděli od 14 do 18 hodin. V neděli se můžete zároveň těšit na autorské čtení Miroslava Černého, jehož tvorbu uvede básník a literární vědec Petr Hruška.

V neděli odpoledne je připravena ve Frýdku-Místku akce pro rodiny s malými dětmi. Premiérové kočárkování proběhne na Olešné od 14.00 hodin. Připravena je trasa po 4,5 km dlouhé cyklostezce kolem přehrady, odkud se vám naskytnou krásné výhledy na Palkovické i Metylovické hůrky. Start je společný ve 14.00 hodin na Olešné pod aquaparkem, tempo ale individuální a přizpůsobené nejmladším účastníkům. Vítány jsou i manduky, nosičky, cyklovozíky atd.

Bližší informace a další tipy na akce najdete na webových stránkách Beskydského informačního centra Frýdek-Místek www.beskydy.com.