včelařský areál Chlebovice

Beskydy strdím oplývající

Včelařský areál Chlebovice

Publikováno: Út, 04.09.2018

Na řadu otázek o medu, jeho historii, získávání, produktech a chovu včel vám odpoví naučný včelařský areál v Chlebovicích. Najdete ho v krásně zrekonstruované budově fojství ze druhé poloviny 18. století. V areálu se seznámíte s nejznámějšími medonosnými rostlinami, najdete zde naučné včelíny, včelařské muzeum, včelařský skanzen, ale také včelařskou prodejnu a včelí obchůdek. Ideální pro rodiny s dětmi, které mohou nakouknout pod pokličku do království pracovitých včelek.

U příležitosti 25. výročí založení naučného areálu v Chlebovicích se zde dne 15. 9. 2018 konají Včelařské slavnosti. Těšit se můžete od 13 hodin na tematickou výstavu, přednášku, hudební vystoupení, soutěže pro děti i bohaté medové občerstvení.

Nejbližší velká akce v Beskydech zaměřená na med a vše kolem něj se koná již tento týden v areálu Muzea Fojtství a v části hřiště ZŠ Alšovy v Kopřivnici. Již 5. ročník Festivalu medu a písničky přinese ve dnech 6.-8. 10. 2018 cyklus odborných přednášek, včelařské soutěže dětí MŠ a ZŠ, medovou tombolu, řemesla spojená s včelařinou a včelařskými výrobky, vystoupení vyhlášených českých kapel i folklorní slavnosti.

Přijeďte a ochutnejte medové Beskydy!