Beskydská pivní stezka nabízí již přes 100 druhů piv

Beskydská pivní stezka nabízí již přes 100 druhů piv

Publikováno: Pá, 08.04.2022

Po dvou složitých koronavirových letech tu v plné síle startuje sezóna na Beskydské pivní stezce. 

Vyrazit na pivní stezku můžete podle svých preferencí a kondice, pěšky i na kole. Cyklisté najdou v mnoha pivovárcích i chutná místní nealkoholická piva. Pokud chtějí degustovat alko nápoje, mohou si skombinovat cykloturistiku s ubytováním ve vybrané lokalitě. K dispozici je celkem 25 tras. Od nejkratších v délce jednotlivých kilometrů až po ty skoro 50kilometrové. Pro výběr té správné cesty a atraktivních zastávek zájemcům slouží www.beskydyportal.cz.

Pivovary v Beskydech letos nemají připravenu jen jednu akci na jeden konkrétní den. Od 9. dubna budou probíhat postupně, na různých místech a dozvíte se o nich na: www.beskydyportal.cz/cz/gastronomie/beskydska-pivni-stezka.

Vydat se na ně můžete po celé jaro i léto. Kromě turistiky a gastronomických zážitků vás pobaví i soutěže – o nejlepší pivo a nejlepší tradiční krajový pokrm roku. Soutěž začíná od 1. května. Od té chvíle mohou návštěvníci hlasovat prostřednictvím QR kódů přímo na stránkách či v jídelních lístcích pivovarů, nebo na zmíněném portálu.

Mapa Beskydské pivní stezky a informace o lokalitách na jednotlivých trasách jsou dostupné na stránkách Beskydské pivní stezky nebo v tištěné podobě jsou k dostání v beskydských informačních centrech.

V mnohých pivovarech lze snadno objednat exkurze. V některých – například ve Štramberku nebo v Rožnově pod Radhoštěm jsou také příjemné pivní lázně.