Advent v turistické oblasti Beskydy-Valašsko

Advent v turistické oblasti Beskydy-Valašsko

Publikováno: Po, 05.12.2016

Nasajte i letos v Beskydech tu pravou předvánoční atmosféru. Města a obce pod Beskydami připravily bohatý program, který zpříjemní čekání na Ježíška.

Nový Jičín - Masarykovo nám. od 1. 12.

Atmosféru blížících se Vánoc navodí tradiční Vánoční jarmark na Masarykově náměstí. Opět se můžete těšit na Den s Mikulášem, celorepublikovou akci Česko zpívá koledy, Živý betlém, Běh o vánočního kapra a chybět nebude ani vystoupení místních souborů.

 

Frýdek-Místek - náměstí Svobody a další místa od 2. 12.

Z místeckého náměstí Svobody bude sálat atmosféra tradičních Vánoc. V předvánočním období tam od 2. do 23. prosince bude stát Adventní městečko. Náměstí ozdobí velký vánoční strom a nový ručně malovaný dřevěný betlém. Hlavní plochu náměstí zaplní trhy, na kterých nakoupíte tradiční vánoční výrobky a kde se občerstvíte voňavými horkými nápoji u bohatého doprovodného programu nejen na podiu.

 


Příbor - nám. Sigmunda Freuda a další místa od 27. 11.

Užijte si Advent a Vánoce v Příboře, v rodném městě Sigmunda Freuda. Již tradičně se můžete těšit na adventní koncerty, Mikulášskou jízdu, Česko zpívá koledy, Vánoční jarmark, Živý Betlém a Silvestrovský ohňostroj.

 

 

Frenštát p. R. - náměstí Míru a okolí od 1. 12.

Čas adventu ve Frenštátě p. R. zpříjemní spousta akcí, od rozsvěcování stromu, koled, programů pro děti s ukončením v podobě Swingových Vánoc.

 

Štramberk - Náměstí a další místa od 30. 11.

Užijte si předvánoční čas v malebném městečku, které je známo jako Moravský Betlém. Neodmyslitelnou součástí adventu ve Štramberku je koncert v kostele sv. Jana Nepomuckého, tentokrát v podání vokálního sdružení Super Teacher quartet. Přijďte se naladit na adventní atmosféru a vánoční čas.

 

Kopřivnice - od 27. 11.

Rozsvícení vánoční výzdoby ve městě automobilky Tatra v Kopřivnici proběhne 27. listopadu v 16.00 hodin, v doprovodném programu se můžete těšit na ukázky lití olova, soutěže s vánoční tématikou a cimbálovou muziku.  Během adventu můžete také zavítat na Mikulášský a Vánoční jarmark, navštívit výstavu betlémů či se přijít s dětmi podívat na příjezd Mikuláše s družinou a rozsvícení vánočního stromu.