2. ročník řezbářského sympozia opět na Pustevnách

2. ročník řezbářského sympozia opět na Pustevnách

Publikováno: Po, 23.05.2016

Tématem letošního řezání jsou zvířata, které žijí v okolí Pusteven a které pro Vás vybrali odborníci z CHKO Beskydy. Po skončení sympozia budou pro Vás umístěni na 2 km dlouhou naučnou stezku, která bude začínat i končit v Běžeckém areálu Pustevny, kde bude celá akce probíhat. A stejně jako loňské lavičky bude stezka volně přístupná.

Bude na Vás čekat 8 špičkových řezbářů nejen z České republiky, které vybral odborný garant Honza Paďour spolu se svými kolegy z Echo carving týmu. Řezbáři se budou věnovat tvorbě od čtvrtku do neděle. V pátek odpoledne budou představeny první hotové sochy. V sobotu Vás pak pět řezbářů překvapí svou rychlostí a během hodinového Speed-Carvingu, který v našich končinách uvidíte poprvé, vyřežou kompletní sochy. Poté dostanete možnost pobavit se u dražby právě vytvořených soch. A aby byla dražba opravdu dostupná všem, vyvolávací cena začíná na 100 Kč. Ostatní řezbáři budou po celou dobu programu tvořit další sochy.

Spoustu času se také věnovala přípravě tématického programu pro děti, na které čeká po celý den hromada zábavných her a soutěží. Vrcholem programu bude odpolední Beskydský pětiboj pro děti a částečně i pro rodiče. A ani během dopoledne se nebudou nudit. Kromě tréninku na odpoledne si třeba můžou zkusit Hod kovaným bazalem nebo skládání Obřích zápalek. A pro jistotu nebude chybět ani nafukovací hrad.

Celým dnem vás provede zkušený moderátor a stylová lašská a valašská muzika. K jídlu si můžete dát chutnou kuchyni, místní speciality a samozřejmě i domácí frgály. Pivo hořké jako křen si můžete dát ve stanu pro 150 osob, který Vás ochrání jak před sluncem, tak před deštěm a ze kterého budete mít přímý výhled na řezbáře i děti.

Víkendový program pro dospělé – platí pro sobotu 28.5. i neděli 29.5.

09:30 hod. – Úvodní slovo moderátora a představení řezbářů
11:00 hod. – Speed-Carving aneb hodinová soutěž v řezání
12:00 hod. – Rozhovory s řezbáři, představení a prohlídka hotových děl
12:15 hod. – Předání cen vítězům našich soutěží (sobota 28.5.)
12:30 hod. – Start dražby jednotlivých děl – od 100 Kč
13:30 hod. – Vyhlášení vítěze soutěže o nejlepšího rychlořezbáře
13:45 hod. – Pokračování zábavného programu
17:00 hod. – Ukončení oficiálního programu i dne
19:00 hod. – V případě hezkého počasí a dostatku sil nám možná u ohně řezbáři zahrají a zazpívají. To se ale rozhodne až na místě podle chuti a sil

Víkendový program pro děti – opět platí po oba dny

10:00 – cca 13:30 hod. – Během hlavního programu jsme pro Vaše děti připravili zábavné aktivity jako Hod kovaným bazalem, Rozbij skálu či Obří zápalky. Trénovat můžou i jednotlivé aktivity Beskydského pětiboje.

od 14:00 hod. – Zábavné odpoledne pro děti (s lehkou pomocí dospělých) pod názvem Beskydský pětiboj, který se skládá z těchto disciplín:
- Radegastova hlava – hod freesbee do dřevěné hlavy Radegasta
- Beskydský stopař – skládání dřevěných stop na čas
- Rozpadlý rozcestník – skládání dřevěného rozcestníku
- Chůze po pařezech – imitace chůd, kdy děti jdou po svých a mají na rukou dřevěné provazy (bezpečné)
- Voda z pramene – skládání vodního potrubí na dřevěné desce (tudíž děti nebudou mokré)
- Pro vítěze Beskydského pětiboje i pro ostatní děti máme drobné ceny od partnerů.

A samozřejmě nebude chybět ani věčný a vždy vděčný Skákací hrad

Zdroj: www.pustevny.cz